به همت اتاق های بازرگانی ایران، خرمشهر و اتاق مشترک ایران و ویتنام، همایش توسعه همکاری اقتصادی ایران و ویتنام همراه با نشست های رو در روی بازرگانان دو کشور در حضور رئیس پارلمان کشور ویتنام، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، رئیس اتاق ایران و رئیس اتاق خرمشهر برگزار گردید.

سید مصطفی موسوی: برقراری خطوط حمل‌و‌نقلی مستقیم، به تقویت تجارت با ویتنام کمک می‌کند

رئیس اتاق خرمشهر در رابطه با این رویداد بیان کرد: این سفربرای تقویت سطح مناسبات تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور انجام شده و برای نتیجه گیری بهتر در این راتباط باید خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی بین ایران و ویتنام، راه‌اندازی شود و در کنار آن اتاق مشترک متناظر با اتاق ایران و ویتنام نیز در این کشور شکل بگیرد.

سید مصطفی موسوی معتقد است: برای تقویت سطح روابط دوجانبه باید برای راه‌اندازی خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی و همچنین تأسیس اتاق مشترک متناظر دو کشور در ویتنام برنامه‌ریزی و اقدام شود.

ایشان افزود: اگر ایران و ویتنام قرار باشد به روابط اقتصادی پایدار با یکدیگر دست پیدا کنند، باید به فکر سرمایه‌گذاری مشترک باشند. در این راستا پیشنهاد اتاق مشترک ایران و ویتنام به دولت ایران، حمایت از ایجاد مرکز تجاری در ویتنام با هدف ایجاد مرکزی برای عرضه مستقیم کالاهای ایرانی در این بازار است، ضمن اینکه باید برای راه‌اندازی خطوط مستقیم و منظم هوایی و کشتیرانی بین دو کشور و تأسیس اتاق مشترک متناظر ایران و ویتنام نیز با طرف ویتنامی وارد مذاکره شود.

این فعال اقتصادی معتقد است: ایران می‌تواند در حوزه گردشگری، صنایع دارویی، انواع سنگ، محصولات دانش‌بنیان و انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر در کشور ویتنام، همکاری مشترک داشته باشد.

او ویتنام را کشوری صنعتی و صادراتی معرفی و تأکید کرد: ویتنام عضو اتحادیه آ.سه. آن بوده و با چین توافق‌نامه تجارت ترجیحی، با هند و اروپا تعرفه ترجیحی ۴ درصد و با ایالات متحده آمریکا تعرفه ترجیحی صفر درصد امضا کرده است، پس تقویت ارتباط با این کشور برای ایران اهمیت دوچندانی دارد.

موسوی ادامه داد: تعداد قابل توجهی از سرمایه‌گذاران چینی در این کشور حضور دارند و به دلیل صنعتی بودن، خریدار خوبی برای مواد اولیه از ایران هستند؛ البته این مواد اولیه فقط مواد خام نیست و می‌توان به کائوچو مصنوعی، روغن پایه موتور، محصولات پتروشیمی و غیره اشاره کرد. از یک منظر نیز شهرهای شمال شرق چین که مرز آبی ندارند، برخی از انواع نیازهای خود را از کشور ویتنام تهیه می‌کنند؛ مانند انجیر، انواع آبزیان و غیره. پس ویتنام می‌تواند محل مناسبی برای صادرات مجدد انواع کالاهای ایرانی به این منطقه و کشورهایی که ویتنام با آنها تعرفه ترجیحی دارد، باشد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران درباره واردات ایران از ویتنام نیز گفت: در کشور ویتنام برندهای مطرح دنیا مربوط به لوازم‌خانگی، گوشی موبایل و صنایع جانبی، کیف و چرم، انواع کفش و غیره مستقر هستند و ایران مصرف‌کننده خوبی برای این محصولات است؛ اما عوامل تحریمی موجب شده تا این کالاها را به صورت غیرمستقیم وارد ایران کنیم.

او ادامه داد: اگر تجارت غیرمستقیم با این کشور را مدنظر قرار دهیم، سطح مبادلات بین ایران و ویتنام، بیش از یک میلیارد دلار است؛ اما امروز میزان تجارت مستقیم بین دو کشور حدود ۲۵۰ میلیون دلار برآورد می‌شود. متأسفانه مبادلات مالی بین ایران و ویتنام به سختی انجام می‌شود و سیستم تهاتر خوبی بین دو کشور تعریف نشده است. ارتباط نزدیک آنها به آمریکا نیز موجب شده تا تحریم‌ها بیشتر روی تجارت ایران با این کشور اثر بگذارد و در نتیجه عربستان و قطر در تأمین نیاز ویتنام به محصولات پتروشیمی جایگزین ایران شدند.

رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام با اشاره به وضعیت رشد اقتصادی ویتنام، گفت: این کشور در دوران کرونا طی سه سال متوالی رشد اقتصادی ۶ درصد را تجربه کرد که نشان می‌دهد سیاست‌های اقتصادی ثابت و روبه رشدی دارد.

او در ادامه به برنامه اعزام یک هیات به این کشور در آبان‌ماه همراه با رئیس اتاق ایران از سویاتاق خرمشهر و اتاق مشترک ایران و ویتنام خبر داد که هدف از آن پیگیری مصوبات جلسات و مذاکراتی است که تاکنون انجام شده است.

سلاح ورزی: بهره‌مندی ایران از ظرفیت‌های متعدد زمینه‌های مساعدی برای همکاری با ویتنام ایجاد کرده است۱۲

رئیس اتاق ایران نیز با اشاره به اراده دولت‌های ایران و ویتنام برای افزایش سطح مناسبات، گفت: در این بین بخش‌های خصوصی دو کشور وظیفه دارند تا چگونگی تقویت روابط را پیدا کنند و برای تسهیل شرایط دسترسی دو طرف به بازار یکدیگر پیشنهادهای اجرایی خود را در اختیار دولت‌ها قرار دهند. البته در ادامه وظیفه دولت‌هاست که با رایزنی بسترها را برای همکاری‌های مشترک بین دو کشور مهیا کنند.

حسین سلاح‌ورزی، در همایش «قوانین و سیاست‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ویتنام» که با حضور رئیس مجلس و هیات تجاری ویتنام در اتاق ایران برگزار شد، افزود: متأسفانه در نتیجه بروز تحریم‌ها علیه ایران، دچار مشکلات بانکی و حمل‌ونقلی در ارتباطات بین‌المللی هستیم و این چالش در ارتباط با کشور ویتنام نیز وجود دارد اما ما تجربیات خوبی برای مقابله با این مشکلات داریم و می‌توانیم به راه‌های خوبی برای توسعه همکاری‌ها برسیم.

رئیس اتاق ایران در ادامه با اشاره به توانمندی‌های و ظرفیت‌های دو کشور برای همکاری مشترک با یکدیگر، گفت: بهره‌مندی ایران از ظرفیت‌های معدنی، محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، گردشگری، خدمات فنی ‌مهندسی و… زمینه‌های مساعدی برای همکاری با ویتنام ایجاد کرده و در مقابل، ویتنام، قطب تولید محصولات الکترونیک و صنایع جانبی است و در این حوزه تجارب بالایی در اختیار دارد که ظرفیت خوبی برای همکاری است.

موانع حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ویتنام را برطرف می‌کنیم

رئیس مجلس ویتنام با تأکید بر علاقه‌مندی دو طرف برای افزایش سطح مناسبات تجاری، گفت: خوشبختانه در این سفر موافقت‌نامه‌های خوبی به امضا رسید و گفت‌وگوهای موفقی نیز انجام شده که چشم‌انداز روابط تجاری ایران و ویتنام را امیدوارکننده می‌سازد.

وونگ دین هوئه، در همایش «قوانین و سیاست‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری میان ایران و ویتنام» با تأکید بر اینکه مسئولان هر دو کشور بر حمایت‌های همه‌جانبه از فعالان اقتصادی دو کشور تأکید دارند، افزود: ایران پیشرفت‌های خوبی با وجود تحریم‌ها داشته است و با وجود مشکلات اقتصادی، اقتصاد ایران همچنان رشد می‌کند.

او ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، غنی بودن فرهنگ ایران و ظرفیت بالای اقتصادی این کشور و از سوی دیگر با توجه به نفوذ بالای ویتنام در منطقه آسیای شرقی، دو کشور می‌توانند همکاری‌های خوب اقتصادی با یکدیگر داشته باشند.

رئیس مجلس ویتنام با اشاره به اینکه این کشور در لیست کشورهای با رشد اقتصادی بالای ۶ درصد در سال قرار دارد، گفت: اقتصاد ما به‌سرعت در حال رشد است و ما محیط مناسبی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور خود فراهم کرده‌ایم. ۷۵۰ میلیارد دلار حجم صادرات و واردات ویتنام بوده و توانسته‌ایم برای بیش از ۳۷ هزار پروژه بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کنیم. تورم ما در سال گذشته ۳ درصد بوده و پیش‌بینی می‌کنیم در ۲۰۵۰ به کشور صنعتی تبدیل شویم.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ