🔴 کنفدراسیون صادرات ایران در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔹 صادرکنندگانی که حداقل ۷۰ درصد از صادرات خود را با روشهای اعلامی بانک مرکزی (۵۰ درصد سامانه نیما + ۲۰درصد اسکناس و ۳۰ درصد واردات در مقابل صادرات و یا واگذاری ارز و اظهارنامه خود به وارد کننده ) به کشور برگردانده باشند؛ با تایید بانک مرکزی میتوانند از دریافت ۱۰۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده و معافیت مالیات بر عملکرد، برخوردار شوند.
🔹 آخرین بخشنامه بانک مرکزی صادرکنندگان کشور را مکلف کرده تا نسبت به بازگشت ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات خود به کشور اقدام نمایند. بر این اساس کنفدراسیون صادرات ایران در اطلاعیهای اعلام کرد:
🔹 با توجه به تماس مکرر صادرکنندگان مبنی بر شرایط جدید رفع تعهد ارزی سال ۹۸ به اطلاع میرساند، بنا بر آخرین دستورالعمل بانک مرکزی که مطابق با دستورالعمل اجرایی به شماره ۹۹/۲۴۳۵۴ به تاریخ ۹۹/۲/۶ به سازمان امور مالیاتی ابلاغ گردیده، شیوهنامه رفع تعهد ارزی سال ۹۸ و ۹۹ به شرح ذیل میباشد:
🔹 صادرکنندگان موظف به برگشت ۱۰۰ درصد ارز حال از صادرات خود (طبق اظهارنامههای صادراتی)، به منظور رفع تعهد ارزی سال ۹۸ و ۹۹ به چرخه اقتصادی کشور میباشند.
🔻 صادرکنندگانی که حداقل ۷۰ درصد از صادرات خود را با روشهای اعلامی بانک مرکزی (۵۰ درصد سامانه نیما + ۲۰درصد اسکناس و ۳۰ درصد واردات در مقابل صادرات و یا واگذاری ارز و اظهارنامه خود به وارد کننده ) به کشور برگردانده باشند؛ با تایید بانک مرکزی میتوانند از دریافت ۱۰۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده و معافیت مالیات بر عملکرد، برخوردار شوند.
🔻 صادرکنندگان کالاهای کشاورزی (طبق لیست اعلامی گمرک ایران) و خدمات فنی و مهندسی، ضمن الزام به برگشت ارز با شرایط اعلامی بانک مرکزی به چرخه اقتصادی، میتوانند پیش از رفع تعهد ارزی نسبت به درخواست استرداد مالیات بر ارزش افزوده و معافیت مالیاتی خود اقدام نمایند.
🔹 آخرین مهلت سررسید برگشت ارز حاصل از صادرات برای سال ۹۸ بنا به اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ۳۱ تیرماه ۹۹ تعیین گردیده و در صورت عدم رفع تعهد ارزی تا تاریخ مذکور، علاوه بر اینکه صادرکنندگان کماکان ملزم به رفع تعهد ارزی خود خواهند بود، ضمن اینکه از معافیت مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده برخوردار نخواهند بود.
🔹 گفتنی است هر گونه تغییر در دستورالعمل سازمان امور مالیاتی که متعاقب نامه معاونت ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تدوین و ابلاغ شده است، ایجاد گردد متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.