در هفته ای که گذشت اتاق بازرگانی خرمشهر با برگزاری سمینار آموزشی، نشست تخصصی و جلسه هماهنگی با موضوع صنعت پرورش و تکثیر زالو سعی در ایجاد زمینه و فضای لازم برای تبدیل خرمشهر به قطب این صنعت در کشور و حتی خاورمیانه داشت.

زالو یا جراح کوچک جانوری مفید در علم پزشکی و بهداشت است که امروزه با رویکرد جهان به طب سنتی کاربرد بسیار بالا در درمان بیماری های گوناگون و همچنین تولید محصولات بهد اشتی مختلف اسپری، شامپو، ژل و کپسول درمانی دارد.

تولید زالو یا جراح کوچک با کاربرد فراوان در علم طب ، جذابیت و کشش فراوانی جهت سرمایه گذاری پیدا کرده است.
از مزایای صنعت پرورش زالو میتوان به مواردی چون؛ فضای کم مورد نیاز، آلودگی کم جوی و زیست محیطی، ضریب تکثیر بالا و وجود بازار تقاضای فراوان در سرتاسر جهان اشاره نمود.

در پرورش زالو به این نکته باید توجه داشت که علاوه بر خواص درمانی و بازار این خونخوار جان آفرین در علم پزشکی باید آنزیم کشی و فرآوریلازم این موجود را در نظر گرفت تا بتوان به صورت بهینه و کامل سود اقتصادی را فراهم کرد.

 

کارآفرینی نوین با آغاز اصولی هر رشته فعالیت و همچنین راه اندازی صنعت های وابسته قابل حصول است.
نائب رییس اتاق بازرگانی خرمشهر ضمن اشاره به نشست های مختلف برگزار شده در زمینه پرورش و تکثیر زالو در هفته گذشته بیان نمود: جهت حصول سوددهی مناسب از صنعت پرورش جانوران باید صبر، علم و دقت را به عنوان سه اهرم اصلی به کار بست. از این رو و با این هدف اتاق بازرگانی خرمشهر سمینار آموزشی و جلسات تخصصی متعددی را برگزار کرده تا مشکلات احتمالی در آغاز این صنعت مطرح ، راه های رفع بررسی و اجرا و همچنین مسیرهای درست و علمی معرفی گردد.

سید مصطفی موسوی افزود : در فاز اول این طرح و با راه اندازی دهکده پرورش زالو در خرمشهر ۳۰۰ نفر به طور مستقیم شاغل خواهند شد که در فاز دوم این تعداد به ۱۰۰۰ نفر ارتقا خواهد یافت.
موسوی گفت: امیدواریم صندوق توسعه کار آفرینی امید و سایر بانک های مرتبط همکاری لازم را جهت راه اندازی این صنعت با سرمایه گذاران و علاقه مندان داشته باشند.

ایشان در ادامه ضمن اشاره به برنامه ریزی جهت احداث دهکده سلامت خرمشهر گفت: برای اجرای این طرح و احداث این دهکده همکاری و همراهی دستگاه های اجرایی و حکومتی نیاز است. در ابتدا باید منطقه ای روستایی برای اجرای این طرح جا نمایی و تعیین گردد تا زیرساخت لازم در آن راه اندازی و کلینیک طب سنتی اسلامی احداث گردد. تبدیل این مکان به کانون طب سنتی و اسلامی با درمان بیماران مختلف، کاشت گیاهان دارویی و تهیه و تولید داروهای نباتی قابل اجراست. از دیگر مزایای این طرح جذب گردشگر می باشد.

نائب رییس اتاق بازرگانی خرمشهر در پایان گفت: با راه اندازی صنعت زالو میتوان مزارع و صنایع وابسته را راه اندازی کرد زیرا که کارآفرینی نوین تنها با کار کردن اصولی و راه اندازی صنایه وابسته و موازی صورت خواهد گرفت.

زالو به عنوان جراح کوچک میتواند نیاز به طب صنعتی و داروهای شیمیایی را کاهش دهد

بخشدار مرکزی خرمشهر ضمن بیان سخنان پیامبر مبنی بر طلب کسب و کار و درآمد به عنوان یک فریضه واجب بر مسلمانان، کار و تلاش مداوم را ضروری برشمرد.
کعبی همچنین به بیان مطلبی از امام علی در مورد شجاعت و ریسک پذیری در انجام امور تجاری و اقتصادی اشاره کرد و بیان نمود: تاجر شجاع بهره مند است و تاجر ترسو محروم و زیان دیده و این نشان میدهد که سرمایه گذاران باید قدرت ریسک پذیری خود را افزایش دهند.
ایشان در ادامه ضمن اعلام حمایت از طرح پرورش زالو به عنوان یک طرح مولد و اشتغالزا افزود: در سالی که مقام معظم رهبری آن را به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نامگذاری کرده اند کلیه طرح های اشتغالزا و مولد باید مورد حمایت قرار گیرند. بیشتر جرائم و آسیب های اجتماعی جامعه ناشی از بیکاری است و اشتغالزایی بهترین عامل در جلوگیری از آسیب اجتماعی و ارتکاب جرم به حساب می آید.
کعبی در رابطه با طرح پرورش و تکثیر زالو نیز گفت: پیشنهاد مینماییم تا این طرح در حومه شرقی روستاهای خرمشهر اجرا گردد زیرا که در این روستاها علاوه بر مزیت مسافت و فاصله کم تا محدوده شهری ، سرمایه گذاری مناسب در زمینه گردشگری صورت گرفته است. وی در پایان خواستار برگزاری نشستی تخصصی با حضور دهیاران خرمشهر، سرمایه گذاران و عوامل اجرای طرح در فرمانداری خرمشهر شد.

 

با تمام داشته ها و امکانات خود در اختیار این طرح خواهیم بود.

رییس فنی و حرفه ای خرمشهر ضمن اعلام حمایت کامل از اجرای طرح پرورش و تکثیر زالو در خرمشهر بیان کرد: نشستی را با کارآفرینان این صنعت داشتیم تا علاوه بر ایجاد بستر لازم برای آموزش ، آمادگی خود را برای در اختیار دادن فضای مورد نیاز ، صدور گواهینامه و معرفی به بانک های عامل را اعلام کرده باشیم. توان و ظرفیت لازم را داریم تا کلیه سرمایه گذاران را که به این صنعت ورود میکنند را مورد حمایت قرار دهیم..
بهردینی گفت: امیدواریم بتوانیم سهم حتی کوچکی در این طرح را ایفا نماییم و دست در دست هم با اجرای این طرح که بحث اصلی آن تولید و اشتغال است لبیکی به فرمایشات مقام معظم رهبری داشته باشیم.

دو هدف اصلی صنعت پرورش زالو ایجاد اشتغال و جلوگیری از انقراض این موجود بوده است .
مدیر عامل خانه زالوی ایران در زمینه دغدغه های مطرح شده عنوان کرد: کلیه دغدغه ها و چالش ها را یا دلایل علمی موجود برطرف خواهیم کرد.
گنابادی افزود: با وجود تمام تمام دغدغه ها و چالش ها خانه زالوی ایران با قدرت به فعالیت خود ادامه داده است.
وی در زمینه پرورش زالو در خرمشهر گفت: برای کلیه زالوهای پرورش یافته قیمت تضمینی کفی تعیین شده که هر ساله این قیمت بنا به قیمت های موجود تغییر خواهد یافت.
گنابادی تاکید کرد: دورنمای ترسیم شده توسط خانه زالوی ایران را تضمین میکنیم و نمیگذاریم کسی در این طرح شکست بخورد. علاوه بر همه این موارد تضمین بیمه ای تخصصی را برای این صنعت بوجود آورده ایم.
ایشان در ادامه ضمن اشاره به مزیت های فراوان این منطقه در این صنعت اشاره کرد: یک واحد پرورش و تکثیر جلبک به موازات این طرح باید ایجاد شود. شرایط این منطقه اجازه راه اندازی صنعت پرورش زالو را به راحتی فراهم ساخته ؛ جلبکی که در مالزی به عنوان عامل اصلی تولید سوخت جت شناخته می شود و همچنین مشتقات فراوانی از این محول به دست خواهد آمد.
گنابادی گفت: عینک بدبینی را از چشم خود بردارید و اگر می خواهید منطقه خود را از محرومیت و کاستی ها نجات دهید وارد کار شوید و منطقه خودتان را به دست خودتان توسعه دهید.

همچنین یکی از کارشناسان خانه زالوی ایران با معرفی خرمشهر به عنوان منطقه ای استراتژیک در صنعت پرورش زالو گفت: شرایط جوی و مجاورت با کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس مهم ترین عوامل انتخاب این منطقه برای این صنعت است.

ملکی با بیان این که امکان تکثیر زالو در شرایط جوی خرمشهر بیشتر است افزود: شرایط محیطی منطقه فصل تکثیر این موجود را طولانی تر از سایر نقاط کشور میکند.
وی گفت از مزایای این صنعت و حمایت خانه زالوی ایران از آن مواردی چون تضمین ده ساله خرید محصولات به قیمت روز؛ طرح بیمه ای تعیین شده و وجود بازار تقاضای روزافزون را اشاره کرد.

ملکی در ادامه با بیان ضرورت ایجاد شرایط قرنطینه و همچنین بانک زالو در این صنعت افزود: در نظر داریم سومین بانک زالوی جهان را در این منطقه راه اندازی کنیم تا سلامت مورد نیاز این موجودات از هر نظر تامین شود.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ