اهواز- ایرنا- دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان گفت:۲ سال از صدور کد واردات مرز شلمچه گذشته اما طرف عراقی اعلام میکند که زیرساختهای این اقدام مهیا نیست و بههمین منظور از دستگاه دیپلماسی خواسته میشود موضوع عملیاتی شدن فرآیند واردات از این مرز را مورد پیگیری قرار دهد.
به گزارش ایرنا شهلا عموری روز سه شنبه در نشست بررسی مشکلات حوزه تجارت خارجی مرزهای استان در محل اتاق بازرگانی اهواز اظهارداشت: در حال حاضر تجار عراقی آمادگی برای تامین کالا و ماشین آلات مورد نیازایران از طریق واردات (ترانزیت) را دارند.
وی ادامه داد: بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که طرف ایرانی زیرساختهای لازم برای واردات کالا از عراق را فراهم کرده اما این کشور(عراق) با گذشت ۲ سال از توافقات صورت گرفته، شرایط لازم را در مرز شلمچه فراهم نکرده است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: در این مدت هیچگونه فعالیت وارداتی از سوی تجار صورت نگرفته است.
عموری تصریح کرد: این درحالی است که اخذ کد واردات از مرز چذابه نیز در دستور کار گمرک استان خوزستان قرار دارد و در آینده این موضوع نهایی خواهد شد.
وی فعالیت واردات کالا از کشور عراق به سمت مرزهای مشترک استان خوزستان را نیازمند همکاری و رایزنی های سازمان توسعه تجارت دانست و گفت: در این راستا نیز از دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی و سفیر ایران در عراق خواسته میشود که موضوع فعالیت واردات کالا از این کشور را از دولت مرکزی عراق مورد پیگیری قرار دهند.
ظن قاچاق دغدغه صادرکنندگان
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی خرمشهر در این نشست از توقیف کالاهای تولید داخلی به ظن قاچاق در مرزهای استان بخصوص شلمچه اشارهکرد و گفت: به رغم اینکه تجار نسبت به طی تشریفات گمرکی لازم کالاهای خود اقدام میکنند اما در موارد متعدد شاهد توقیف محصولات صادراتی و تشکیل پروندههای قضایی هستیم.
کامران مالکیان افزود: توقیف کالاهای صادراتی به ظن قاچاق باعث تحمیل هزینههای متعددی به تجار شده و این موضوع به کاهش آمار صادرات از مرزهای استان منجر گردیده است.
وی فعالیت پلیس اقتصادی (گارد گمرک) در مرزهای استان را ضروری دانست و گفت: بخش خصوصی به هیچ وجه مخالف برخورد با متخلفان نیست و به همین منظورخواستار فعالیت تخصصی پلیس اقتصادی هستیم تا از بروز اشتباهات انسانی و توقیف کالاهای صادراتی به ظن قاچاق جلوگیری شود.
مالکیان همچنین از صدور بخشنامههای صادر شده مبنی بر جلوگیری از صادرات مشتقات نفتی از مرز شلمچه انتقاد کرد و گفت: این درحالی است که شلمچه از زیرساختهای لازم از جمله پایانههای لجستیکی برای صادرات این نوع محصولات برخوردار است.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی خرمشهر یادآورشد: این اتاق خواستار تخصصی شدن مرز شلمچه به عنوان پایانه صادراتی محصولات زعفران، صنایع دستی و گیاهان دارویی است تا بیش از پیش به ایجاد رونق اقتصادی منطقه منجر شود.
مالکیان به غیرفعال بودن دستگاه ایکسری در منطقه آزاد اروند اشارهکرد و گفت: برای نصب این دستگاه سه میلیون دلار هزینه شده است اما همواره به دلیل اختلافات دستگاههای اجرایی و اصلاح نشدن فرآیندهای لازم در جهت رفع این اختلافات، امکان استفاده از این ایکسری امکان پذیر نیست.