یکی از بزرگترین طیف شاغلین پاره وقت و غیر رسمی را کارگران ساختمان سازی در برمیگردند. تعیین میزان مهارت، نرخ مناسب و ثابت، محل استقرار و نوع پیشه و رتبه بندی آن، همواره از دغدغه های افراد کارفرما و جویای کار این رسته شغلی بوده است. راه اندازی سامانه مناسب جهت شناسایی این نیروها کمک شایانی به نظم دهی و کاهش دغدغه های ساختمان سازی خواهد کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خرمشهر، مرتضی جزایری اصل ضمن اعلام بررسی راه اندازی نرم افزار ساماندهی کارگران ساختمان سازی، بیان نمود: با همکاری مشترک کمیسیون آموزش و پژوهش اتاق بازرگانی و سازمان نظام مهندسی شهرستان خرمشهر، نشستی با حضور روسای برخی از ادارات مرتبط با ساماندهی نیروهای کار شاغل در ساختمان سازی برگزار و نقطه نظرات و موارد مهم پیش روی این امر مهم مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس کمیسیون آموزش و پژوهش اتاق خرمشهر ادامه داد: با حضور جوانان خلاق و نوآور، پایه و ماکت نرم افزاری جهت ساماندهی نیروهای شاغل در صنعت ساختمان آماده شده، که بنا شد با همکاری سازمان های مرتبط با این وضوع و با جمع آوری اطلاعات کافی، ضمن تشکیل بانک اطلاعاتی مناسب و جامع، دسترسی کارفرما و کارگران ساختمانی را به یکدیگر تسهیل نماید.

جزایری اضافه کرد: اتاق بازرگانی خرمشهر نیز در راستای تکمیل سیکل اموزش به نیروهای ساماندهی شده و با هدف کاهش حوادث، افزایش کارائی ، بهبود توان فنی و کارآمد کردن فعالیت های تخصصی ، ابزار و تاسیسات لازم را با بهره مندی از تجربیات و سیستم آموزشی اتاق در اختیار نیروهای کار قرار خواهد داد.

نیروهای فنی و متخصصی ؛ اصلی ترین مورد از ملزومات کار است

رئیس سازمان نظام مهندسی خرمشهر نیز در این نشست بیان کرد: نیروهای صنعت ساختمان ، آماری نزدیک به ۵۰ درصد از کل نیروهای کار موقت را در برمیگردند، که این موضوع اهمین ساماندهی این نیروها را جهت بهبود وضعیت اشتغال و درآمد جامعه به وضوح نمایان میسازد.

جمعه زاده ضمن اشاره به اهمیت ساماندهی نیروهای کار، افزود: ساماندهی نیروی انسانی با ایجاد بانک اطلاعاتی جامع و مدون و ارائه آموزش های لازم به آنان، علاوه بر دسترسی آسان به نیروهای متخصص و پر بازده، باعث مهارت در اجرا، بهبود وضعیت HSE (ایمنی و بهداشت) و آشنائی نحوه ی برخورد با کارفرما و عاملان کار خواهد شد که نتیجه ی همگی این عوامل کاهش حوادث و افزایش کیفی کار خواهد بود.

ایشان اظهار کرد: بهره مندی از نیروهای متخصص و فنی یکی از اصلی ترین ملزومات کار است، از این رو سعی داریم با بهره مندی از بانک اطلاعاتی نیروهای کار در دفترچه های اطلاعات ساختمانی نظام مهندسی شهرستان و تکمیل آن ، نمایش آن را در سامانه ای هدفمند با تعیین نوع تخصص، سطح مهارت، میزان دستمزد، سابقه فعالیت و سایر اطلاعات مفید دیگر در معرض کارفرمایان صنعت ساختمان قرار دهیم تا از این طریق، سطح ارتباط افراد متخصص و فنی شاغل در صنعت ساختمان با کارفرمایان را تسهیل نماییم.

وی مزایای این طرح را شناسایی نیاز بازار، ترسیم آینده و امنیت شغلی، شناسایی نیروهای متخصص، کاهش حوادث، تعیین نرخ مصوب در هر رشته کار، ردیابی و دسترسی به نیروهای کار، کنترل نیروهای فصلی، سهولت دسترسی و بکارگیری نیروها و ایجاد بانک اطلاعاتی جهت اعزام کارگران متخصص به کشورهای همجوار برشمرد.

صنعت ساختمان، رخ نمائی واقعی وضعیت کار را در ماهیت خود داده است

رئیس سازمان تامین اجتماعی خرمشهر نیز ضمن بیان این که صنعت ساختمان، رخ واقعی کار، اشتغال و سختی ان را به نمایش میگذارد ؛ افزود: قریب به ۴۰۰ رشته فعالیت در ارتباط با صنعت ساختمان هستند که این امر نشان از گستردگی این صنعت دارد. از سوی دیگر نیز و در بازار سرمایه شاهد هستیم که ساختمان در سه رسته مورد علاقه بورس جای دارد که این امر کشش و جذابیت سرمایه گذاری در این صنعت را به معرض نمایش قرار میدهد.

باب الحوائجی در تشریح نحوه بیمه شاغلین صنعت ساختمان بیان نمود: به طور کلی دو دسته بیمه شده در نظام تامین اجتماعی تعریف شده است که به بیمه های اجباری و توافقی تقسیم شده اند. در دسته بیمه های توافقی، بیمه کارگران ساختمانی نیز قرار داده شده که در حال حاضر ۲۵ حرفه از آن شامل مزایای آن می باشد که بهره مندی از بیمه های حوادث ناشی از کار و پرداخت ۲۰ درصدی کارفرما توسط دولت از جمله این مزایا به شمار میرود. از این رو کارگران شاغل در این صنعت می توانند با پرداخت ۷ درصد حق بیمه خویش از مزایای بیمه بیکاری، بازنشستگی و درمانی بهره مند گردند.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ