دبیر کل اتاق تهران در معیت هیئتی و با دعوت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر، به این شهرستان سفر کرده و ضمن بازدید از ظرفیت های تجاری، صنعتی و گردشگری منطقه، با هیئت رئیسه اتاق خرمشهر نشستی را برگزار نمودند.

به گزارش روابط عمومی اتاق خرمشهر؛ بازدید از بندر تجاری خرمشهر، شهرک صنعتی و دو واحد تولیدی الکل سازی خرمشهر و بسته بندی خرمای میلاد مسعود اروند، که هر دو تحت مدیریت اعضای اتاق خرمشهر می باشند، در دستور کار این سفر قرار گرفته بود.

بر اساس این گزارش و پس از بازدیدهای صورت گرفته، نشستی با حضور هیئت رئیسه اتاق خرمشهر و دکتر عشقی در محل ساختمان اتاق برگزار شد. رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر در این نشست ضمن خوشامدگوئی به دبیر اتاق تهران و هیئت همراه بیان نمود: خرمشهر از دیرباز خواستگاه تجارت کشور به شمار میرفت و هرگز نمیتوان اصالت فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی را از دیرینه و سبقه ی درخشان این شهرستان جدا تصور کرد.

هانی فیصلی افزود: زمانی خرمشهر به واسطه مرکزیت فعالیت های تجاری و امکان دسترسی آسان به تمامی کشور از طریق راه های ترانزیتی مختلف، قلب بازرگانی کشور را شکل میداد. پس از جنگ تحمیلی و بواسطه هجوم ناجوانمردانه دشمنان نظام به این بندر مهم کشور، بنادر دیگری در مسیر تجارت، رونق گرفته و امکان بازگشت خرمشهر به دوران پیش از جنگ را دشوار نمودند.

ایشان ضمن اشاره به رکود تجاری بندر خرمشهر بیان نمود: زیر ساخت ها و امکانات تجاری در خرمشهر را در کمترین نقطه ای از کشور میتوان یافت. بندر دریائی پهناور و مجهز ، با زیر ساخت های کم نظیر در کنار بندر خشک شلمچه با امکانات و تاسیسات نادر در کشور، توان تبدیل این شهرستان را به عنوان یکی از اصلی ترین مراکز بازرگانی کشور به صورت بالقوه در خود قرار داده است.

فیصلی افزود: اما متاسفانه به دلیل برخی سوء مدیریت ها در دوره های مختلف پس از جنگ تحمیلی از یک سو و همچنین عدم حمایت کامل و ایجاد بستر و تسهیلات مناسب جهت توسعه مراودات تجاری از سوی دیگر، شاهد رونق لازم قعالیت های بازرگانی در خرمشهر نیستیم.

وی ضمن اشاره به ضرورت تغییر نگرش دررونق بخشی به اقتصاد خرمشهر بیان نمود: به واسطه ظرفیت ها و توانائی های بی نظیر خرمشهر در تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری و با اتخاذ تدابیر و تصمیمات مناسب و اصولی، امکان رشد فعالیت های اقتصادی در خرمشهر و توسعه میزان اشتغال و بهبود سطح معیشت شهروندان به سادگی فراهم خواهد شد.

ساخت برند خرمشهر باید در دستور کار قرار گیرد

دبیر کل اتاق تهران نیز در این نشست ضمن اذعان به ظرفیت های بالقوه و فراوان اقتصادی در خرمشهر بیان نمود: با بازدید از برخی از امکانات اقتصادی خرمشهر، به راحتی می توانیم بیان کنیم که خرمشهر یکی از کم نظیرترین نقاط کشور از نظر ظرفیت های اقتصادی است. تنها کافی است تا خرمشهر را به شکل درست و کامل با همه ی ظرفیت های موجود به فعالان اقتصادی کشور معرفی کنیم. ساخت برند خرمشهر و آشنا نمودن کشور با ظرفیت های کم نظیر آن، اقدامی مهم در توسعه اقتصادی خرمشهر و بازگرداندن آن به جایگاه واقعی به شمار میرود که اتاق تهران آمادگی دارد همکاری لازم در نیل به این اقدام مهم را ارائه نماید.

دکتر عشقی بیان نمود: با پرهیز از رها نمودن جریان اندیشه و تفکر، باید از انجمادگرائی خارج شویم. حصول درآمد از راه های فراوان برای بسیاری از فعالیت های اقتصادی فراهم است. می توان در حوزه های مختلف ورود کرد و با توجه به شرایط موجود مسیر های مناسبی را بوجود آورد. ذینفعان خرمشهر به درستی شناسایی نشده اند و نیاز است ضمن شناسائی جامع ، آنها را به فعالان اقتصادی سطح کشور معرفی کنیم تا بستر لازم جهت ورود به زمینه های مختلف سرمایه گذاری و اقتصادی در خرمشهر مهیا گردد.

ایشان ادامه داد: خوزستان به جهت قرابت و نزدیکی فرهنگ، زبان و رسوم؛ شاه مهره کلیدی توسعه تجارت با کشورهای حوزه خلیج فارس به شمار میرود و با توجه به همجواری دو کشور مستعد عراق و کویت با منطقه آزاد اروند، با ایجاد بستر لازم، رفع موانع و همچنین مطالعه دقیق و برنامه ریزی اصولی، می توان میزان تجارت کشور با این دو همسایه مهم از طریق گذرگاه های تجاری منطقه را افزایش داد.

عشقی ضمن اشاره به نمایشگاه عکس روابط تجاری ایران و کویت که توسط اتاق مشترک در ساختمان اتاق خرمشهر برگزار شده، بیان نمود: تاریخ و پشتوانه ی درخشان روابط اقتصادی حاکمان خوزستان و کشور کویت، نشان از وجود ظرفیت بالقوه ی فعالان اقتصادی خرمشهر در توسعه روابط تجاری با این کشور است که قطعا بواسطه مشترکات فراوان هموطنان خوزستانی با همتایان کویتی و با توسعه اختیارات و استقلال توسط مدیران، قابلیت تبدیل یه توان بالفعل تجاری را خواهد داشت. استمرار در اقدام های فرهنگی مختلف مانند این نمایشگاه عکس، قطعا توان تغییر نگرش شرکای تجاری کشور در بهبود روابط اقتصادی را در خود دارند.

دبیر کل اتاق تهران در پایان بیان نمود: به طور قطع می توان به آینده خرمشهر امیدوار بود؛ زیرا که تاریخ، با همه ی ناملایمتی ها و حوادث، این شهر عزیز را برای ایران بزرگ حفظ نموده و این نشانه ای برای آینده ای درخشان، در شأن نام این شهر است. فعالان اقتصادی و مسئولان باید بدانند که این مهم قطعا با وجود ظرفیت های متعدد و زیر ساخت های مناسب قابل حصول و دستیابی است.

در ادامه ی این نشست راه های توسعه ی همکاری دو جانبه اتاق های تهران و خرمشهر توسط مدیران دو اتاق بررسی شد و تدوین و امضای تفاهم نامه ی مشترک در دستور کار دو اتاق قرار گرفت.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ