نائب رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر در نشست با نماینده مردم خرمشهر و مینوشهر در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به جایگاه بندر خرمشهر به عنوان قطب اصلی تجارت جنوب کشور تا پیش از جنگ تحمیلی، بیان نمود: دستیابی به جایگاه بین المللی و معتبر سابق بندر خرمشهر به دلیل نیاز به بنادر جانشین در دوران جنگ و احداث بندرگاه های بزرگ چون بندر امام خمینی (ره) و بندر شهید رجایی در ان دوره به سادگی قابل دستیابی نیست.
سید مصطفی موسوی تاکید کرد: با این وجود ایجاد نشاط تجاری و پویایی اقتصادی در این مرکز مهم اقتصادی کشور نیازمند سیاسات گذاری های جدید و تغییر نگرش است. تمرکز بر توسعه تجارت با کشورهای کویت و عراق به دلیل مسافت های کوتاه با بندر خرمشهر یکی از لازمه های توسعه این بندر تجاری است.
وی ادامه داد: ایجاد بازارچه های مشترک و ایجاد مسیر ترانزیت پایدار میان ایران – عراق جهت توسعه مسیر ترانزیت کالاهای به سوریه و اروپای شرقی ، در کنار تمرکز واردات کالاهای ته لنجی از کشور عراق به بندر خرمشهر جهت پویائی هر چه بیشتر بندر خرمشهر میتواند بخش کوچکی از سیاست گذاری های جدید باشد.
موسوی با اشاره به مرز تجاری مهم شلمچه در شهرستان خرمشهر بیان نمود: توسعه تجارت با کشور عراق با بهره بردن از کد وارداتی مرز شلمچه و واردات کالاهای مهم و ضروری طبق قوانین منطقه آزاد از این مرز میتواند گامی مهم و اساسی در تامین کالاهای مورد نیاز منطقه و توسعه تجارت با همتایان عراقی به شمار آید.
ایشان در پایان ضمن اشاره به اعزام هیئتی تجاری از سوی اتاق خرمشهر به کشور عراق در زمستان سال جاری بیان نمود: بازدید از مرز سفوان و بازارچه مرزی ایران و کویت در این شهرستان به منظور بهره گرفتن از ایده های نو و امکان واردات کالاهای موجود در آن بازارچه جهت تامین نیازهای اساسی منطقه از اهداف این سفر تجاری خواهد بود.