نشست هم اندیشی مدیران دولتی و بخش خصوصی خرمشهر با حضور معاون سازمان توسعه تجارت، معاون سرمایه سازمان منطقه آزاد اروند، معاون سازمان صمت استان خوزستان، اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی خرمشهر و جمعی دیگر از مدیران دستگاه های دولتی منطقه برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اتاق خرمشهر؛ معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند در این نشست ضمن اعلام رشد صادرات منطقه آزاد اروند در شش ماه نخست سال جاری بیان نمود: علیرغم شرایط سخت تحریم و شیوع ویروس منحوس کرونا، منطقه آزاد اروند در شش ماه نخست با ۶۰۰ میلیون دلار شاهد رشد ۳۰ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت؛ درصورتی که صادرات کشور در این مدت شاهد کاهشی ۳۴ درصدی بوده است.

سید علی موسوی ادامه داد: از آغاز شیوع کرونا، مرز تجاری شلمچه به مدت ۴ ماه و به دلیل محدودیت های دو کشور به صورت کامل تعطیل بوده که در این مدت بنادر خرمشهر و آبادان با عملکردی مناسب بار صادرات کالاهای ایرانی را به دوش کشید. در این بین بندر خرمشهر با ۳۳ اسکله فعال و به صورت روزانه با حمل و نقل کالاهای صادراتی ، نقش اصلی تداوم حیات تجارت و بازرگانی منطقه را برعهده داشت.

این مقام مسئول ضمن اشاره به صادرات ۴۰۰ میلیون دلاری مرز شلمچه پس از رفع محدودیت های بهداشتی بیان نمود: امیدواریم با همت و همراهی بخش خصوصی و یاری مدیران سازمان منطقه آزاد اروند عقب افتادگی آمار صادراتی مرز شلمچه تا آذر ماه سال جاری جبران و جهش مناسبی در آمار تجاری این گذرگاه مهم صادراتی کشور تا پایان سال صورت بگیرد.

موسوی ضمن اشاره به منطقه آزاد اروند به عنوان بزرگترین بندر صادراتی مناطق آزاد کشور بیان نمود: در سال اخیر شاهد صادرات یک میلیارد و دویست میلیون دلاری کالاهای سراسر کشور از گمرکات منطقه آزاد اروند بوده ایم که ۲۰۰ میلیون دلار از حجم این صادرات شامل کالاهای تولید منطقه آزاد اروند بود که این آمار، در هر دو محور، تراز مثبت تجاری را برای منطقه آزاد اروند به بار آورده است. تمامی این عملکرد و موفقیت ها حاصل سخت کوشی و همت بخش خصوصی بعنوان بازیگر اصلی جنگ اقتصادی با دشمان کشور و همچنین همراهی و یاری سازمان منطقه آزاد اروند در پیشبرد امور و اهداف این عزیزان بوده است.

معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به فعالیت دو اتاق بازرگانی در منطقه آزاد اروند بیان نمود: اتاق های بازرگانی خرمشهر و آبادان به عنوان دو بازو و اهرم در پیشبرد اهداف و برنامه های اقتصادی منطقه آزاد اروند به شمار میروند که در این بین اتاق خرمشهر برگ برنده منطقه در توسعه صادرات به شمار میرود.

وی ادامه داد: مهم ترین عامل در توسعه نقش و جایگاه این دو اتاق در کشور، حضور فعال در هیئت رئیسه کمیسیون های تخصصی ایران و همچنین اتاق های مشترک بازرگانی است که با عملکردی بی نظیر و بی سابقه توان افزایش تجارت بین الملل در منطقه اروند را به بار آورده است.

موسوی ضمن اشاره به برخی تدابیر غیر کارشناسی و نامناسب در برخی سازمان های دولتی بیان نمود: نباید به فعالان اقتصادی بخش خصوصی در شرایط سخت تحریم و محدودیت های ناشی از شیوع کرونا، فشار مضاعفی وارد نمود. برخی از تصمیمات و تدابیر نادرست تنها سبب کاهش رغبت و تمایل سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی برای حضور در جبهه های نبرد اقتصادی خواهد شد.

ایشان در پایان ضمن یادآوری زیرساخت ها، امکانات و ظرفیت های بی نظیر مرز تجاری شلمچه، ابراز امیدواری نمود با اتخاذ تدابیر مناسب و همراهی دیگر سازمان های دولتی، رونق روز افزون و پیوسته ای در امور تجاری شلمچه حاصل گردد.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ