رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر در نشست با سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استان بصره؛ ضمن تاکید بر احیای صادرات در مرز شلمچه بیان نمود: تجارت جاده ای دو طرفه است، نمیتوان توقع داشت شرکای تجاری تنها کالاهای ما را خرید کنند

به گزارش روابط عمومی اتاق خرمشهر؛ در نشستی که به منظور رونق تجارت منطقه آزاد اروند با استان های جنوبی کشور عراق و رفع معضلات آن برگزار گردید، مسئولان اتاق بازرگانی خرمشهر و سرکنسول جمهوری اسلامی ایران بر ضرورت تقویت فعالیت های بازرگانی با همتایان عراقی تاکید کردند.

رئیس اتاق خرمشهر در این رابطه بیان نمود: با وجود نگاه غالب بر تجارت در میان مدیران کشوری و با صدور بخشنامه های غیر کارشناسی و مخل در امور بازرگانی، می توان اذعان داشته که به قولی پیام هایی به صورت غیر مستقیم، به فعالان اقتصادی و بخش خصوصی، مبنی بر تعطیلی فعالیت های خویش، صادر می شود. جهت اصلاح امور تجاری کشور نیاز به تغییر دید مدیران و مسئولان حکومتی داریم.

هانی فیصلی ضمن اشاره به دید مدیران بازرگانی کشور مبنی بر صادرات صرف کالاهای کشور به شرکای تجاری بیان نمود: بر هیچ کس پوشیده نیست که تداوم و پایداری اقتصاد کشور مبتنی بر تقویت صادرات است، اما تجارت جاده ای دو طرفه است. نمی توان از شرکای تجاری انتظار داشت تنها کالاهای ما را خریداری کنند، این سیاست در بلند مدت منجر به از دست دادن بازارهای صادراتی میگردد. واردات کالاهای مورد نیاز و ضروری کشور در قبال صادرات باید در دستور کار تجارت کشور قرار گیرد.

وی ادامه داد: ممنوعیت واردات ۲۵۰۰ کالا تجارت کشور را مختل کرده است. این محدودیت ها حتی بر تجارت ما با کشور عراق بعنوان یکی از شرکای اصلی تجاری و بازار بزرگ کالاهای صادراتی ایران نیز تاثیر منفی گذاشته است. باید سیاستی بر فعال نمودن کد وارداتی مرزهای شلمچه و بندر خرمشهر از کشور عراق صورت گیرد تا تمایل شرکای تجاری عراقی ما نیز جهت تداوم خرید کالاهای ایرانی بیشتر شود.

رئیس اتاق ایران و کویت بر فرصت های موجود در ترانزیت و صادرات مجدد کالا اشاره نمود و بیان کرد: در صورتی که کشور کویت شرایط سخت و ویژه ای جهت صادرات کالاهای ایرانی در دوران کرونا اعمال کرده و با توجه به کارشکنی و سخت گیری های داخلی در تامین این شرایط در خرمشهر و آبادان، نیاز است که مسیر ترانزیتی ایران-عراق-کویت از طزریق مرز شلمچه راه اندازی شود. این مسیر علاوه بر سرعت انتقال کالا، هزینه صادرات را کاهش و در نتیجه صادرات ما را افزایش میدهد.

فیصلی در پایان صمن تاکید بر دوراندیشی نسبت به واردات عراق به عنوان معبری جهت گذر از موانع تحریم، اظهار نمود: در تلاشیم با احداث بازارچه مرزی در مرز شلمچه علاوه بر نمایش کالاهای تولیدی کشور، امکان تاسیس بازاری دو سویه برای بازرگانان ایرانی و عراقی ایجاد نماییم. جا نمایی این بازار و کارهای اولیه و کارشناسی آن انجام شده و تنها مانع فعلی لزوم موافقت سازمان منطقه آزاد اروند با این درخواست است. تا کنون ۲۰۰ شرکت صنعتی آمادگی خویش جهت حضور در این بازار را اعلام نموده و با برآورد اولیه میتوان گفت ۴۰۰ شعل مستقیم از طریق این بازار ایجاد میگردد. که امیدواریم با تعامل و همراهی سازمان منطقه آزاد اروند این مهم در سریع ترین زمان ممکن به نتیجه برسد.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ