بر اساس طرح سامانه جامع انبارها همه اشخاص حقیقی و حقوقی که کالا خرید، فروش و انبار میکنند باید آدرس و مشخصات دقیق انبارهای خود را در “سامانه جامع انبار و مراکز نگهداری کالا” ثبت کنند.
به گزارش روابط عمومی اتاق خرمشهر؛ شناسایی تمام انبارها و مراکز نگهداری کالای کشور، تسهیل فرایندهای الکترونیکی از قبیل صدور بارنامه آنلاین و بیمه آتشسوزی از طریق سیستمی کردن این فرآیندها، ثبت ورودی و خروجی کالایی هر واحد نگهداری کالا اعم از ثبت رسید، حواله و اخذ گزارش از میزان موجودی کالا در تمامی واحدهای نگهداری کالایی کشور از جمله اهداف این سامانه هستند که خود در نهایت به اهداف کلانی همچون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و احتکار از طریق رصد دقیق جریان کالا در انبارهای کشور ختم می شود.
در راستای بند ث ماده شش قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۹۲/۱۰/۰۳ مجلس شورای اسلامی، وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاههای اجرایی ذیربط با استفاده از سامانه نرم افزاری به شناسه دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا و ثبت مشخصات مالک کالا، نوع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن با هدف شناسایی کالاهای قاچاق اقدام کنند.
مطابق شرح بند پنج قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف به رعایت احکام این قانون هستند و با اشخاص حقیقی و حقوقی در صورت عدم رعایت، برخورد قانونی خواهد شد. همچنین بر اساس تبصره دو ماده پنج قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وارد نمودن اطلاعات خلاف واقع یا ناقص یا با تاخیر در سامانه های موضوع این قانون نیز جرم به شمار می رود.
طبق ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی مواد پنج و شش قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای موظف است از صدور بارنامه برای مبادی و مقاصدی که در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا ثبت نشده اند، جلوگیری به عمل آورد.
هر مکان یا به عبارتی دقیق تر هر مرکز نگهداری کالایی که کالا یا بار در آن نگهداری یا به آن وارد یا از آن خارج می شود باید در این سامانه به آدرس www.nwms.ir ثبت نام کند. این مکان ممکن است انبار، واحد تولیدی، واحد صنفی، واحد کشاورزی، معدن، سردخانه، واحد بهداشتی و درمانی یا واحد دامی باشد.