گمرک خرمشهر علاوه بر زیرساخت ها و ظرفیت های بی نظیرش، همچنان به رونق دهه های قبل بازنگشته است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خرمشهر؛ به همین منظور نشستی در حضور نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی، ناظر گمرکات استان خوزستان، مدیر کل گمرک خرمشهر، مدیران اتاق بازرگانی خرمشهر برای بیان مشکلات و معضلات جمع کثیری از بازرگانان اروندی در اتاق بازررگانی خرمشهر برگزار گردید.
نائب رئیس اتاق خرمشهر در ابتدای این نشست با اشاره به ترور بزدلانه شهید اسماعیل هنیه بیان کرد: شهادت سردار مقاومت و جهاد؛ شهید اسماعیل هنیه که به عنوان دیپلمات در کشور ما حاضر بوده و با اقدامی شنیع از جانب فرومایگان، با نقض قوانین بین المللی و تعدی کورکورانه به کیان کشور عزیزمان شکل گرفت را به مسلمانان و آزادگان جهان تسلیت می گوئیم.
ماجد مطوریان در ادامه ضمن اشاره به ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب در بهبود شرایط فعالیت تجاری در خرمشهر بیان کرد: یکی از مهم ترین گذرگاه های تجاری در جنوب غربی کشور، مرز بین المللی شلمچه است که نگاه ویژه به معضلات آن می تواند جهشی در توسعه صادرات کشور ایجاد نماید.
ایشان افزود: عدم هماهنگی دستگاه های اجرائی، نظامی و انتظامی در شلمچه یکی از مهم ترین معضلات فعالیت های تجاری در این مرز است که در سالیان متعدد و به شکل مستمر حاکم بر این مرز بوده و علیرغم مصوبات متعدد رفع نشده است.
نائب رئیس اتاق خرمشهر همچنین به ارزش گذاری نامناسب برخی از کالاهای صادراتی در سامانه گمرک اشاره کرد و گفت: شاهد این بوده ایم که برخی از کالاها با نرخی پایین تر از ارزش سامانه گمرکی به بازارهای صادراتی فروخته می شوند و پس از انجام فرآیندهای صادراتی نرخ ارزی معادل با ارزش ثبت شده در سامانه از بازرگان طلب می شود که این خود تحمیل زیان به صادرکننده ای است که با ارزشی بسیار کمتر، ارز خارجی دریافت کرده و ناچار به ارائه ارزی افزون تر از معامله واقعی به بانک مرکزی است.
دبیر کل اتاق خرمشهر نیز در این نشست به پیشنهادات اتاق خرمشهر در راستای توسعه فعالیت های بازرگانی گمرکات خرمشهر اشاره کرد و گفت: با مطالعه های صورت گرفته طرح هایی همچون افزایش تخفیف سود بازرگانی در خرمشهر و شمول کالاهای مختلف در آن، تعیین بندر خرمشهر به عنوان گمرک اختصاصی برخی از کالا و تاسیس بازارچه مرزی در این شهرستان می تواند جهشی عظیم در فعالیت های تجاری ایجاد کرده و بی شک درآمدهای دولتی را در کنار رونق فعالیت های بازرگانان به بار آورد.
مالکیان ادامه داد: تبدیل این پیشنهادات و آئین نامه های بالقوه، در اسارت، غیر مصوب و ابلاغ نشده، به بخشنامه های قانونی، روند بازگشت رشد و رونق به فعالیت های تجاری در خرمشهر به عنوان اصلی ترین منبع درآمدی شهروندان این منطقه از دیرباز تا کنون را سرعت خواهد بخشید.
ایشان ضمن انتقاد به شیوه نامه ی اخیر واردات پارچه بیان نمود: این گونه تدابیر و شیوه نامه ها، مانعی چالش برانگیز در عد ورود کالاها به بندر خرمشهر خواهند بود.
ناظر گمرکات استان خوزستان نیز در این نشست بیان نمود: با وجود سازمان ها و دستگاه های متعدد و مختلف در روند اجرائی ترخیص کالاهای تجاری، تعدد قوانین و بخشنامه ها و اجرای آن ها را به چالشی مهم و پر حاشیه در امور گمرکی تبدیل کرده است.
قره بیگی با اشاره به مصوبات اخیر کارگروه های استان مبنی بر واگذاری مدیریت واحد مرزی به دستگاه های مشخص اعلام کرد: فرمانداری ویژه شهرستان خرمشهر در آخرین مصوبه، مدیر واحد مرز تجاری شلمچه تعیین شده و تمامی دستگاه ها موظف به تبعیت از آن و اتخاذ تدابیری هماهنگ و یک سو هستند.
این مقام مسئول ضمن استماع به گلایه ها و مسائل مطرح شده بازرگانان عنوان کرد: در راستای قوانین همکاری، تعامل و تسهیل امور به شکلی مناسب با فعالان اقتصادی صورت گرفته و آمادگی داریم در راستای توسعه ارز آوری و رونق تجاری منطقه این همکاری را توسعه و مسیر تجاری را برای بازرگانان هموارتر از قبل نمائیم. لازمه ی این امر ارتباط موثر فعالان اقتصادی با مدیران گمرکی، ارائه پیشنهادهای ایشان از طریق اتاق بازرگانی خرمشهر و همراهی در اجرای قوانین و اصلاح امور است.