- در سال ۹۹ تعداد ۲۳ جلسه هیئت رئیسه با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار گردید که برخی از مهم ترین موارد مورد تصویب در این جلسات عبارتند از : تعیین نحوه تخفیف و ارائه بسته تشویقی جهت عضویت صنایع فعال – راه اندازی و فعال نمودن دفتر نمایندگی در بصره – تعیین اتاق به عنوان معین روابط تجاری با کشور بلاروس – انتخاب و تعیین هماهنگ کننده امور تجاری اعضای اتاق با سفارت عراق – تعیین روند تسهیل در صدور فرم صلاحیت برای متقاضیان کارت – تنظیم تقویم اعزام و پذیرش هیئت های تجاری در سال ۱۴۰۰ و تنظیم تفاهم نامه برگزاری نمایشگاه مجازی
- همچنین در سال ۹۹ و بدلیل محدودیت های ناشی از شیوع کرونا تنها ۳ نشست هیات نمایندگان برگزار گردید که تصویب بودجه سال ۱۴۰۰، تعیین خط مشی و برنامه های اقتصادی و تعیین نحوه و پروسه مناسب جهت فعال سازی کمیسیون های تخصصی از مهم ترین مصوبات این نشست ها بوده اند.
- اعضای هیات رئیسه و هیات نمایندگان اتاق مجموعا در ۵۲ نشست مختلف با عناوین متعدد شرکت نمودند که تنظیم برنامه های هیات های تجاری استان، فعال نمودن مرزهای تجاری زمینی استان، رفع مشکلات بندر خرمشهر، توسعه حمل و نقل دریائی و زمینی و رفع مشکلات آنها، بهبود فضای سرمایه گذاری بویژه در صنعت گردشگری و بهبود فضای فعالیت واحد های صنعتی و رفع مشکلات آنها از مهم ترین موارد مطرح شده در این نشست ها بوده است.
- شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خرمشهر در سال ۹۹ سه نشست را برگزار نمودکه هر سه نشست این شورا به صورت تخصصی به مسائل و موضوعات مرتبط به فعالیت های بازرگانی در شلمچه ارتباط داشت.
احداث و جانمائی گیت های بهداشتی و کنرل سلامت – گندزدائی روزانه محوطه ها و اماکن تجاری در مرز – تعیین پروتکل های بهداشتی لازم جهت فعالیت های تجاری – احداث و راه اندازی دو گیت ضد عفونی خودروئی و نفری – تامین امنیت مرز شلمچه توسط هنگ مرزی تا استقرار گارد گمرک – تشکیل کمیته صادرات از شلمچه در منطقه – پیگیری مصوبه مدیریت واحد در شلمچه توسط سازمان منطقه آزاد اروند – انتقال دفاتر نهادهای نظارتی به نقطه صفر مرزی – تامین نیروی گارد گمرک توسط سازمان منطقه آزاد اروند و اعزام هیات بازاریابی و دیپلماسی جهت بررسی راه های رفع موانع تجاری مهم ترین مصوبات این نشست ها بوده که ۶۰ درصد مصوبات استانی اجرا و یک مصوبه ملی و مابقی مصوبات استانی در حال انجام مقدمات می باشند.
- نمایندگات اتاق در ۲۱ جلسه حل اختلافات مالیاتی؛ ۱۴ جلسه هیات تشخیص مطالبات تامین اجتماعی و ۴ جلسه کمیته قضایی از سرمایه گذاری شرکت نمودندکه رفع و رجوع قریب به ۹۰ پرونده مالیاتی و تامین اجتماعی به طور کامل از دستاوردهای این نشست ها بوده است.
- تعداد ۴۸ کارت بازرگانی و عضویت در طول سال ۹۹ صادر شده که در این میان ۲۴ مورد مربوط به اعضای حقیقی و ۲۴ مورد نیز به صدور کارت برای اعضای حقوقی بوده؛ همچنین ۱۴۷ کارت عضویت و بازرگانی در این مدت به صورت کلی تمدید شده اند که از این بین ۶۱ کارت حقوقی و ۸۶ کارت حقیقی به تفکیک آمار تمدید شده اند.
- تعداد ۷۷۲ گواهی های مبداء در سال ۱۳۹۹ صادر شده که این تعداد مشتمل بر ۱۲۴٫۷۶۹٫۴۲۱ دلار به عنوان ارزش و ۱٫۲۰۱٫۱۵۳٫۰۵۹ کیلو گرم به عنوان شاخص وزنی کالاهای صادراتی می باشد. لازم به ذکر است که عمده این گواهی ها مربوط به کشور عراق بوده و پس از آن کشورهای کویت، قطر، عمان، امارات و تعداد کمی به کشورهای حوزه اروپای شرقی بوده است.
- مهم ترین موارد مشارکت و جذب طرح های سرمایه گذاری اتاق خرمشهر را می توان در موارد ذیل بررسی نمود: مشارکت در جذب سرمایه گذار در صنعت گردشگری و کلنگ زنی پروژه های تفریحی و توسعه گردشگری (مراکز بازی و تفریح) – جذب سرمایه گذار لازم جهت راه اندازی صادرات ریلی – جذب سرمایه گذار و مطالعه و آغاز طرح راه اندازی نمایشگاه دائمی تولیدات کشور در نقطه صفر مرزی شلمچه برای بازدید فعالان اقتصادی عراقی – ارائه طرح های مشارکت در نمایشگاه های مجازی طرح های پژوهشی و رایزنی با دانشگاه هوا فضای کشور و موسسه فن آوران حکیم جهت برگزاری دوره های عالی مدیریت برای اعضای هم از برنامه های سرمایه گذاری و طرح های توسعه ای اتاق بوده است.
- سه کمیسیون آموزش – پژوهش ، گردشگری – سرمایه گذاری و حمل و نقل و ترانزیت گمرکی بیشترین فعالیت ها را در میان کمیسیون های تخصصی داشته اند. کمیسیون آموزش با سه نشست تخصصی مهم ترین فعالیت ها را داشته است. تفاهم نامه چهار جانبه با دانشگاه پیام نور، سازمان فنی و حرفه ای و نظام مهندسی؛ بررسی طرح های استارت آپ فعالان؛ تدوین تفاهم نامه بانک توسعه تعاون و مراکز علمی منطقه؛ جمع آوری اطلاعات صنعت ساختمان؛ ساماندهی نیروها و آموزش آنها و ایجاد نرم افزار مناسب جهت استفاده از این ابزار از مهم ترین خروجی های نشست کمیسیون آموزش و پژوهش بوده است. همچنین کمیسیون گردشگری اتاق با جذب سرمایه گذار و آغاز تاسیس مرکز تفریحی؛ شرکت در نمایشگاه های مجازی صنایع دستی و گردشگری منطقه و نمایشگاه گردشگری کشور و اخذ مصوبه حذف تعرفه های پلکانی خروج از کشور در منطقه آزاد اروند مهم ترین فعالیت های خویش را به منصه ظهور رسانده است و در آخر کمیسیون حمل و نقل با رایزنی جهت راه اندازی خطوط هوائی بین المللی و داخلی سعی در پویائی صنعت حمل و نقل داشته است. برگزاری جلسات متعدد در این زمینه و همچنین ارائه راهکار جهت ایجاد مبدا ورودی کالاهای معدنی به محوطه بندر خرمشهر از دیگر اقدامات این کمیسیون بوده است.
- مرکز داوری از ابتدای سال سه پرونده را پذیرفته و ثبت کرده است که هیچ کدام تا کنون منجر به صدور رای نشده است.
- امور بین الملل اتاق خرمشهر با برگزاری نشست پرسش و پاسخ برای رایزن ج ا ایران در عراق با بازرگانان – تعیین اتاق به عنوان اتاق معین با کشور بلاروس و تعیین بسته اهداف و برنامه های آن – تعیین برنامه های اعزام و پذیرش هیات تجاری در سال ۱۴۰۰ (اعزام ۶ هیئت و پذیرش از ۴ هیئت تجاری) و مکاتبه جهت هماهنگی و اعزام دو هیات تجاری به عراق و ارمنستان از اقدام های حوزه بین الملل اتاق در سال ۹۹ بوده است.
- در حوزه پژوهش و مطالعات چهار اثر با نام های : انتقال میان حوضه ای آب رودخانه کارون و تأثیر آن بر معیشت شهروندان خوزستانی با تأکید بر بخش کشاورزی – برنامه ریزی هدفمند کشاورزی، در سال جهش تولید – اوصاف و ماهیت حقوقی قرارداد حمل و نقل کالا در منطقه – بررسی اثرات احتمالی بیماری کرونا بر بنگاه های اقتصادی خرمشهر از سوی اتاق خرمشهر صورت گرفته است.
- برگزاری مجمع عادی و فوق العاده و تصویب اساسنامه و انتخاب هیئت مدیره جدید مهم ترین اقدام کانون زنان بازرگان خرمشهر در سال ۹۹ بوده است.
- در راستای مبارزه با بیماری کرونا اتاق خرمشهر با حمایت اتاق های ایران و تهران و همچنین مشارکت اعضای هیئت نمایندگان و جمعی دیگر از فعالان اقتصادی منطقه، با تخصیص مبلغی بالغ بر ۱۶ میلیارد ریال بیش از ۵۴۰۰ قلم کالای پزشکی مورد نیاز بیمارستان های خرمشهر، آبادان و شادگان را خریداری نمود. ۷ دستگاه ونتیلاتور ( تنفسی مصنوعی) قابل حمل و ثابت ، ۴۰۰ عدد گان ضد ویروس و ایزوله جراحی و ICU، همچنین ۱۷۴۰ دست گان . لباس ضد ویروسی اورژانسی، ۳۷۶۰ عدد ماسک پزشکی و ۴۰۰ لیتر محلول ضد عفونی از اقلام اهدائی اتاق به بیمارستان های منطقه بود.
ضد عفونی ساختمانها، دفاتر تجاری ، معابر و اماکن دیگر واقع در سایت تجاری شلمچه نیز از دیگر اقدامات اتاق در پیشگیری از شیوع کرونا بود که با همکاری شرکت های لجستیکی مستقر در این مرز در چند دوره به صورت مکرر صورت گرفت.
ضد عفونی و گندزدائی ناوگان حمل و نقل عمومی شهرستان خرمشهر در چند روز متوالی، ضدعفونی و گندزدائی آمبولانس ها و خودروهای اورژانس و حمل بیمار در خرمشهر، ضد عفونی و گندزدائی برخی از مناطق حاشیه نشین شهرستان و مساجد و اماکن مذهبی، تهیه ۴۰۰۰ لیتر مایع ضد عفونی و پخش آن میان شهروندان، شرکت های لجستیکی، ناوگان حمل و نقل شهری و ادارات، تهیه وسایل بهداشت فردی و سلامت جهت جلوگیری از انتشار ویروس و پخش آن میان کارکنان، تهیه وسایل بهداشت فردی (ماسک ، دستکش و …) و الزام ارباب رجوع به استفاده از آنها از درب ورودی، نصب افشانه های ژل ضدعفونی در بخش های مختلف اتاق، ایجاد فضای لازم جهت انجام خدمات الکترونیکی و دور کاری کارکنان جهت کاهش مراجعات حضوری، پخش مکرر و مداوم پیام های هشداردهنده و آموزشی در رابطه با بیماری کرونا در رسانه های اجتماعی اتاق، کاهش روزهای خدمت رسانی اتاق و همچنین شیفت بندی حضور کارکنان از دیگر اقدامات اتاق خرمشهر در جهت مبارزه با ویروس کووید ۱۹ بود.
همچنین در زمینه فرهنگی این حوزه اهدای قریب به ۱۵۰ کارت هدیه به سربازان مدافع سلامت شهرستان خرمشهر و قدردانی از تلاش آنها از یک سو و همچنین اهدای ۱۹ تبلت به دانش آموزان و دانشجویان نیازمند و مستعد شهرستان جهت فراهم نمودن امکان ادامه ی تحصیل در دوران کرونا از دیگر اقدامات اتاق در زمان اپیدمی انتشار ویروس کووید ۱۹ بود.
- در زمینه توسعه عضویت فراگیر اتاق خرمشهر اقداماتی نظیر مطالعه و برنامه ریزی در جهت سطح بندی و ارائه تسهیلات به اعضا، توسعه ابزار و فعالیت های رسانه ای در معرفی اتاق و خدمات مورد استفاده، توسعه حضور در برنامه های صدا وسیما ، طراحی مجدد سایت، راه اندازی نرم افزار اختصاصی و توزیع بروشور و کاتالوگ و انتشار پیامک و همچنین شناسایی اعضای بالقوه و دعوت برای عضویت اتاق و تسهیل و اعطای امتیاز ویژه به صنایع منطقه از ابزارهای مورد استفاده اتاق در سال ۹۹ بوده اند.
- اتاق بازرگانی، صنايع، معادن و كشاورزي خرمشهر در زمینه توسعه فعاليت هاي اقتصادي و تجاري منطقه اقدامات خلاقانه اي نظیر :
دیدار با مدیران اقتصادی استان و پیشنهاد اجرای پروتکل های بهداشتی مدون جهت بازگشائی مرزهای زمینی شلمچه و چزابه و بازگشائی دروازه های تجاری
توسعه فعالیت های حمل و نقل دریائی جهت تداوم صادرات به عراق در دوران محدودیت های کرونا
پیشنهاد تبدیل نوع بسته بندی و حمل و نقل کالاهای صادراتی به کویت و همچنین ایجاد انبارهای لازم جهت پذیرش کالاها در دوران کرونا
نشست رو در رو بازرگانان با رایزن ج ا ایران در عراق و مسئولین استانی جهت آشنائی با قوانین و سامانه های جدید تجاری در دوران کرونا
تدوین تفاهم نامه با هیئت قایقرانی منطقه آزاد اروند جهت توسعه گردشگری آبی منطقه
آغاز صادرات ریلی از طریق مرز شلمچه
پیگیری عدم انتقال ترانشیپ کالاهای صادراتی به خاک عراق جهت توسعه کارآفرینی و عدم هدر رفت موقعیت های شغلی متعدد
نشست با مدیران سازمان فنی و حرفه ای و اداره کار جهت تدوین برنامه آموزشی مناسب برای نیروهای کار و ارائه آموزش های لازم برای آنان
نشست با معاون سازمان توسعه تجارت و مدیران اقتصادی استان جهت ارائه مستقیم مشکلات و راهکارهای تجاری استان
از جمله این اقدامات می باشد.
- در زمینه تبلیغات، اطلاع رسانی و فعالین رسانه ای نیر واحد روابط عمومی اتاق عملکرد های ذیل را داشته است:
- دو گفتگوی زنده تلویزیونی از برنامه های صدا وسیما با حضور رئیس و نائب رئیس اتاق
- پخش ۲ گزارش خبری از اتاق در شبکه های سراسری صدا و سیما
- پخش ۸ گزارش عملکردی اتاق از بخش خبری صدا وسیما – مرکز آبادان
- یک مصاحبه زنده رادیوئی توسط نائب رئیس اتاق
- هماهنگی ۶ مورد مصاحبه های مدیران اتاق با رسانه ها
- انتشار ۲۶ مطلب از عملکرد و دیدگاه های اتاق در روزنامه های سراسری
- افزایش ۱۵۰ درصدی مخاطبان در رسانه های مجازی اتاق
- انتشار بیش از ۱۸۰۰ مطلب در رسانه های مختلف اتاق
- تهیه و پخش ۳ تیزر و کلیپ از عملکرد اتاق در بخش های مختلف