Preloader
  • 06153560250
  • خرمشهر – کوتشیخ – بلوار ساحلی بایندر

آدرس

خرمشهر – کوتشیخ – بلوار ساحلی بایندر

شماره تماس

06153560250

06153560251

06153560252

آدرس ایمیل

info@khccima.ir

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان خوزستان مطرح کرد؛ رفع موانع صادرات آبزیان از شلمچه و چذابه پیش از آغاز فصل برداشت

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان خوزستان با اشاره به نزدیک‌شدن فصل برداشت مزارع گرمابی استان، بر ضرورت رفع موانع صادرات از مرزهای شلمچه و چذابه تأکید کرد و گفت: با توجه به مازاد تولید نسبت به تقاضای داخلی و وابستگی بخشی از فروش تولیدکنندگان به بازار صادراتی، مسائل موجود در مسیر صادرات باید پیش از ورود محصول جدید به بازار تعیین تکلیف شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر، نشست انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان استان خوزستان با حضور طاهر سلیمانی، رئیس این انجمن و عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی خرمشهر و دکتر الباجی، معاون اقتصادی استانداری خوزستان برگزار و مهم‌ترین مسائل تولید و صادرات آبزیان استان مورد بررسی قرار گرفت.

بخش عمده مباحث این نشست به موانع صادرات آبزیان از مرزهای شلمچه و چذابه و ضرورت تسهیل فرآیند خروج محموله‌های صادراتی اختصاص داشت؛ موضوعی که با نزدیک‌شدن فصل برداشت مزارع پرورش ماهیان گرمابی، از اهمیت بیشتری برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان برخوردار شده است.

سلیمانی با اشاره به ظرفیت تولید آبزیان در استان گفت: با آغاز فصل برداشت، حجم قابل توجهی از محصولات این مزارع وارد بازار خواهد شد؛ از این‌رو ضروری است پیش از شروع برداشت، موانع و مشکلات احتمالی در مسیر صادرات شناسایی و برای رفع آن‌ها اقدامات لازم انجام شود.

وی افزود: میزان تولید آبزیان گرمابی استان فراتر از ظرفیت مصرف بازار داخلی است و به همین دلیل صادرات، بخش مهمی از چرخه اقتصادی این صنعت و فروش محصول تولیدکنندگان را تشکیل می‌دهد. هرگونه وقفه یا محدودیت در فرآیند صادرات می‌تواند در فصل برداشت، تولیدکنندگان را با مشکلات جدی در عرضه محصول مواجه کند.

ضرورت توسعه بازارهای صادراتی در کنار حفظ بازار عراق

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان خوزستان با اشاره به تمرکز صادرات این محصولات بر بازار عراق اظهار کرد: عراق در حال حاضر مهم‌ترین بازار صادراتی آبزیان گرمابی خوزستان است و بخش قابل توجهی از تولید استان به این کشور صادر می‌شود.

سلیمانی تأکید کرد: در کنار حفظ و تقویت بازار عراق، شناسایی بازارهای جدید و متنوع‌سازی مقاصد صادراتی باید به‌عنوان یکی از اولویت‌های این بخش دنبال شود تا ریسک ناشی از وابستگی به یک بازار کاهش یابد و امکان توسعه پایدار تولید و صادرات فراهم شود.

زیرساخت‌های تولید نیازمند بازسازی و نوسازی است

وی در بخش دیگری از سخنان خود، مشکلات تولیدکنندگان را تنها محدود به حوزه صادرات ندانست و گفت: فرسودگی زیرساخت مجتمع ها از قبیل کانال‌های آبرسانی و زهکشی، مشکلات تأسیسات پمپاژ، نامناسب‌بودن برخی راه‌های دسترسی به مزارع، از جمله چالش‌هایی است که هزینه تولید را افزایش داده و توسعه فعالیت واحدهای آبزی‌پروری را محدود کرده است.

سلیمانی با تأکید بر ضرورت توجه همزمان به زیرساخت‌های تولید و تجارت افزود: رفع موانع صادرات زمانی می‌تواند به توسعه پایدار این صنعت منجر شود که در کنار آن، نوسازی زیرساخت‌های تولید و افزایش بهره‌وری مزارع نیز مورد توجه قرار گیرد.

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی خرمشهر همچنین با اشاره به ظرفیت‌های این شهرستان در حوزه شیلات و تجارت گفت: موقعیت جغرافیایی خرمشهر، مجاورت با مرز شلمچه و برخورداری از ظرفیت‌های شیلاتی و تجاری، امکان نقش‌آفرینی بیشتر این منطقه در زنجیره تولید، تجارت و صادرات آبزیان خوزستان را فراهم کرده است.

در پایان این نشست، از دکتر الباجی، معاون اقتصادی استانداری خوزستان، به پاس پیگیری مسائل تولیدکنندگان و صادرکنندگان آبزیان و همکاری در مسیر رفع موانع این بخش تقدیر شد.