نشست هماهنگی تشکیل شعبه انجمن ملی خرما در استان خوزستان با معرفی نمایندگان سه اتاق بازرگانی این شهرستان برگزار گردید.
دبیر کل اتاق خرمشهر در تبیین این نشست بیان نمود: از آنجائیکه استان خوزستان یکی از خاستگاه های مهم کشور در تولید و صادرات خرما به شمار میرود، لزوم احیا و توسعه ی این شاخه از صنعت کشاورزی استان بسیار مهم و حائز اهمیت است. یکی از راه های بهبود وضع فعلی این صنعت، تشکیل و فعال سازی انجمن ملی خرما با بهره گیری از فعالان نخبه و با تجربه ی عرصه ی خرمای خوزستان است.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خرمشهر؛ کامران مالکیان در ادامه ضمن اشاره به اهمیت و نقش نگاه های تخصصی به شاخه های مختلف اقتصادی کشور بیان نمود: با استفاده از ابزار تخصص و تجربه، می توان جایگاه اقتصاد را در زمینه های مختلف ارتقا داد؛ یکی از این عرصه ها صنعت و تجارت خرما در ایران است که متاسفانه در طول سالیان اخیر با کاهش سهم بازارهای بین المللی مواجه بوده است. انجمن های تخصصی می توانند با مطالعه بازار و انجام اقدامات کارشناسی و تخصصی صدور خرما به بازارهای جهانی را تضمین کنند.
ایشان تصریح کرد: انجمن توانمند در کشور نیازمند حضور متخصصین در رأس امور است، از این رونیاز است برای آغاز فعالیت قدرتمند انجمن ملی خرما در خوزستان افراد صاحب دانش و با انگیزه را در مسند کار قرار داد تا از این طریق بتوان نقش تاثیرگذاری در روند توسعه کشت، تولید ، فرآوری و صادرات خرمای استان داشته باشیم.
افزایش تعداد اعضای انجمن، قدرت آن را بیشتر میکند
ماجد مطوریان پور ضمن اشاره به لزوم همگرایی فعالان صنعت خرما در خوزستان بیان نمود: حرکت همسو و هماهنگ فعالان اقتصادی در هر عرصه ای باعث شتاب حرکت و افزایش فعالیت های مثبت در آن عرصه خواهد شد. از این رو لازم است انجمن ملی خرما در استان خوزستان با ایجاد هماهنگی و با مقابله با حرکت های موازی و معکوس، فعالیت همسان و هم افزایی را با اتحادیه های مرتبط استان آغاز نماید.
فعال بسته بندی و صادرکننده برجسته ی خرما در خوزستان بیان نمود: با وجود تشکیل انجمن ها و اتحادیه های مختلف، همچنان شاهد وجود مشکل در صنعت خرمای استان هستیم که لازمه ی رفع این امر، همگرایی و تمرکز فعالیت ها با ایجاد خط مشی هماهنگ و کارشناسی است.
مطوریان در پایان ضمن اشاره به لزوم تسهیل عضو پذیری در این انجمن بیان نمود: افزایش اعضای انجمن ملی خرما در خوزستان، باعث قدرتمند بودن آن و ایجاد جاذبه ی نفوذ و تاثیر گذاری در پیشبرد اهداف و اقدامات موثر در بهبود وضع فعالیت در این عرصه خواهد بود.
تونمندی اتاق های بازرگانی و تشکل های آنها، لازمه تاثیر گذاری مولد و تخصصی است
مسعود خیاط زاده نیز در این نشست بیان نمود: توانمندی اتاق های بازرگانی و تشکل های زیر نظر آنها، لازمه ی تاثیر گذاری مثبت در روند اتخاذ تدابیر مناسب و انجام فعالیت های مولد و تخصصی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق آبادان تصریح کرد: همگرایی همه ی فعالان خوزستان در این امر ضروری است، باید باور داشته باشیم که در این امر مهم اشغال کرسی ها و به یدک کشیدن عناوین و سمت ها اهمیتی ندارد. مهم تر از آنها تاثیر گذاری در امور اقتصادی استان و توانمندی در رفع موانع و معضلات موجود است. از این رو نیاز کلیه فعالان توانمند و با دانش با عضویت در این انجمن ، زمینه ی حضور فعال و تصمیم گیری مهم این انجمن را فراهم آورند.
انجمن ها به پویائی فعالیت های اقتصادی کمک شایانی میکنند
هادی مقدم همچنین در این نشست ضمن اشاره به نقش انجمن های ملی در تصمیم سازی و تصمیم گیری حوزه های تخصصی، بیان نمود: به دلیل عدم انسجام حرکت ها و فعالیت های خرمایی در استان خوزستان، از بسیاری از اتفاقات، رویدادها و امتیازات عرضه شده در نگاه ملی دور بوده ایم.
این فعال صنعت خرما بیان نمود: انجمن ملی خرما فعالیت های مفیدی چون ایجاد شناسنامه ی خرماهای مختلف، برگزاری و شرکت در نمایشگاه های تخصصی، تشکیل کمیته های تخصصی به ویژه در شاخص های قیمت گذاری، برگزاری دوره های اموزشی مناسب و انتشار نشریه بین المللی داشته که بسیاری از فعالا عرصه ی خرما در خوزستان ، علیرغم قدرت فراوان و شاخص های بالفعل و بالقوه، از این رویدادها فاصله داشته اند.
مدیر کارخانه فرآوری خرمای ایوان در پایان ابراز نمود: در استان خوزستان فعالیت برجسته ای در زمینه ی حمایت و توسعه ی صنعت خرما نداشته ایم که امیدواریم با تشکیل شعبه ی انجمن ملی خرما در استان شاهد تغییر این روند باشیم.