معاون اقتصادی فرمانداری ویژه خرمشهر در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خرمشهر که به منظور بررسی راهکارهای بهداشتی بازگشایی مرز تجاری شلمچه برگزار گردید عنوان نمود: اتاق خرمشهر با حضور خودجوش و پویای خویش در زمینه مبارزه با شیوع ویورس کووید ۱۹، بخشی از مسئولیت پذیری اجتماعی خویش را به منصه نمایش گذاشت. نوعدوستی و مشارکت اجتماعی با گذر از منافع شخصی، منش و خوی جوانمردانه ای است که این موضوع سند افتخارآمیزی به نام اتاق بازرگانی خرمشهر و بخش خصوصی این شهرستان صادر نمود.
دکتر اسد همچنین در بخش دیگری از صحبت های خویش ضمن اشاره به حیاتی بودن فعالیت های تجاری شلمچه در جهت پویایی حیات اقتصادی منطقه بیان نمود: سازمان منطقه آزاد اروند و اتاق ایران با به کار گیری اهرم های بین المللی و روش های دیپلماسی خویش از ابتدای تعلیق فعالیت های تجاری در مرزهای تجاری، پیگیری بازگشایی این مرزها بوده اند. شاید قدرت تاثیر گذاری بر کشورهای همجوار به اندازه کافی نبوده اما به حصول نتیجه لازم جهت رسیدن به هدف بسیار نزدیک شده ایم.
ایشان بیان نمود: با بهره بردن از تمامی ابزارهای سیاسی، دیپلماسی و اقتصادی فضار لازم از سوی کشورمان به منظور بازگشائی دروازه های تجاری به عمل آمده است. اما نباید انتظار داشت دولت مستقل عراق تابع نظر ما و بر حسب اراده ما تصمیم گیری نماید. با توجه به اهرم های متفاوت سیاسی و اقتصادی، اراده ای از سوی دولت مرکزی عراق برای بازگشائی مرزهای جنوبی با ایران وجود ندارد. که این امر با دیپلماسی لازم رفع خواهد شد.
وی افزود: با ایجاد تعامل لازم باید تمامی بهانه های وارده را رفع کرده تا مرز شلمچه به بهانه نقص در امکانات بسته نماند.
اسد در پایان بیان نمود: استقرار تیم کنترل بهداشتی در نقطه صفر مرزی، احداث تونل ضدعفونی برای کارگران و کامیون های ایرانی در ورودی های سمت ایران، گندزدائی دائم و مکرر محوطه های تحت اختیار شرکت ها و نهادها و ادارات مستقر در مرز تجاری شلمچه به ویژه در پایان وقت کاری و همچنین صدور کارت کنترل سلامت برای تمامی افراد وارد شده به محدوده تجاری شلمچه از خروجی های این جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود.
دستگاه های بهداشتی مد نظر طرف عراق در شلمچه تامین و آماده بهره برداری است.
مدیر سایت تجاری شلمچه نیز در این نشست عنوان نمود: با رایزنی های متعدد و مکرر با طرف عراق حول ایجاد زمینه های بهداشتی مناسب در مرز شلمچه، دستگاه های مود نظر همچون تونل ضدعفونی کامیون ها تهیه و تامین شده و اماده بهره برداری است.
عطرفه افزود: برای کاهش دغدغه ها و بهانه جوئی ها از سوی شریک تجاری خویش، باید پروتکل های بهداشتی را بیش از پیش در درون مرز رعایت کنیم که این امر نیازمند مشارکت حداکثری بخش HST شرکت های خصوصی مستقر در شلمچه می باشد تا ضمن رعایت موارد بهداشتی و کاهش امار ابتلا در منطقه خویش، بهانه ای جهت تعطیلی مرز تجاری شلمچه را به طرف مقابل ندهیم.
وی ادامه داد: به دنبال ان هستیم که پس از بازگشائی مجدد مرز تجاری شلمچه، با عملکرد خویش باعث بسته شدن مجدد آن نشویم یا حتی اگر این مرز بسته شد عامل آن سازمان ها و شرکت های ایرانی نباشد.