دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه منطقه آزاد اروند گفت: در سالهای نه چندان دور مردم ایران و بخصوص مردم این خطه در جنگ نظامی بودند اما امروز در جبهه ی سخت تری در عرصه اقتصادی جهاد می کنند که باید گفت سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی مهم ترین سربازان این جنگ هستند و اگر روزی توقع می رفت که فرزندانمان به جنگ علیه دشمن بروند امروز مردم از فعالان اقتصادی این انتظار را دارند که برای پیشرفت این کشور مجاهدت کنند.
مرتضی بانک افزود: شرایط امروز به ما این مسئولیت را می دهد که با تمام توانمان نگذاریم که هجمه آمریکا باعث فروپاشی اقتصادی ما شود. آن ها تصور می کردند با فشار آوردن به ایران ، این کشور دیگر نمی تواند ادامه دهد اما نشان دادیم در شهرهای کوچک و بزرگ ایران اقتصاد در حال رشد است.
مشاور رئیس جمهور خاطر نشان کرد: در مناطق آزاد از سال ۹۶ تا کنون بیش از دو و نیم برابر سرمایه گذاری داخلی رشد داشته است و ما را بیش از پیش به این مهم مطمئن کرد که باید به سرمایه گذاران داخلی اعتماد بیشتری کنیم و بستر را برایشان فراهم کنیم .
این مقام مسئول تصریح کرد: باید از سرمایه گذاری که با وجود تمامی مشکلات و در این شرایط بحرانی وارد عرصه شده است تقدیر کرد . دولت هم باید آماده انتقاد باشد و اگر کسی از سیاست های جاری گله می کند در تقابل با این سیاست ها و برنامه ها نیست .
وی افزود: عراق برای ایران و بخصوص برای منطقه آزاد اروند یک فرصت است که آمریکا اخیرا بسیار تلاش کرد باعث اختلاف میان مردم دو کشور شود که شهادت سردار سلیمانی با توجه به شخصیت موثر و کارآمد وی در این کشور یکی از مهم ترین اقدامات آمریکا برای دامن زدن به اختلافات بود.
در پایان از ۷ صادر کننده نمونه خرمشهر احمدرضا کاوری، فرید حجازی پور،مریم درویشی ،نادر احمدی نژاد، حسن سرادی پور، مهدی ثامری نیا وعبدالرضا سریح زاده و ۵ صادر کننده نمونه در آبادان شمیه نصار، حمیده گطافه زاده، مهسا موسوی، محمد دلف لویمی و محمد مهاوی تجلیل شد.
رشد ۲۳ میلیون دلاری تولیدات منطقه آزاد اروند در ده ماه اول سال ۹۸
معاون سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد اروند نیز در این همایش بیان نمود: با پیگیری اتاق بازرگانی خرمشهر از ابتدای سال کنون صادرات شیلات به عراق از سر گرفته شد که بر این اساس و با همکاری سازمان منطقه آزاد اروند و پیگیری مجدانه اتاق خرمشهر پایانه صادرات شیلات ، سال جاری در مرز شلمچه احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت که این اقدام کمک فراوانی به توسعه صادرات از این نقطه مرزی نمود.
سید علی موسوی ضمن اشاره به اهمیت تجارت با عراق و تسهیل آن در منطقه آزاد اروند گفت: کد وارداتی مرز شلمچه اخذ شده و از سوی جانب ایرانی تمام ملزومات لازم صورت گرفته است و تنها در انتظار ابلاغ آن از سوی دستگاه های دولتی عراق هستیم تا واردات از مرز شلمچه را آغاز نمائیم.
ایشان ادامه داد: در امر صادرات نیز و با توجه به اهمیت تسریع ورود و خروج کامیون ها در مرز شلمچه از یک سو و همچنین تداخل برنامه های نظارتی از سوی دیگر، راه اندازی دستگاه های ایکس ری کامیونی در دستور کار قرار گرفت که خوشبختانه امروز اولین دستگاه بازرسی الکترونیک کامیون های حمل بار با قابلیا اسکن ۱۲۰ دستگاه در ساعت در مرز شلمچه مورد بهره برداری قرار گفت.
این مقام مسئول تصریح کرد: در ده ماه نخست سال جاری ۱۹۳ میلیون دلار تولید کالاهای متنوع در حوزه های صنعتی منطقه آزاد اروند داشتیم که این آمار نشان از رشد ۲۳ میلیون دلاری نسبت به مدت مشابه سال قبل میدهد.
موسوی فولاد، صنایع پائین دستی نفت و پتروشیمی و مواد غذائی را مهم ترین موارد تولیدی در اروند برشمرد.