معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر با دعوت از هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر، نشستی صمیمی و راهبردی را با ایشان برگزار و مسائل مهم اقتصادی منطقه را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی اتاق خرمشهر، با توجه به جایگاه مهم اتاق های بازرگانی در طی نمودن مسیر اقتصادی کشور و با توجه به مشکلات عدیده در امور مربوط به تجارت، صنایع و کشاورزی منطقه، فرماندار ویژه خرمشهر طی نشستی با اعضای هیئت نمایندگان اتاق خرمشهر دیدار نموده و معضلات و موانع مهم اقتصادی منطقه را از زبان ایشان جویا شدند.
شکستن تحریم و پیروزی در جنگ اقتصادی؛ تنها به دست بخش خصوصی امکان پذیر است
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر در ابتدای این دیدار ضمن تسلیت شهادت سردار بزرگ اسلام شهید قاسم سلیمانی اعلام نمود: سردار سلیمانی، با تکیه بر هوش بالا، نیروی تفکر فوق العاده و استعدادهای ذاتی خویش، طراح نوآور و خلاقی در زمینه مبارزه با سلطه طلبی استکبارهای جهانی بود. دشمنان امروزه جمهوری اسلامی اما نبرد اصلی خویش را در جبهه های اقتصادی متمرکز نموده اند و فعالان اقتصادی نیز با تبعیت از مسلک عالی سردار رشید اسلام، باید با نوآوری و ابتکار طراحی جبهه های اقتصادی را در دست بگیرند.
دکتر محمد حیدری افزود: در جنگ اقتصادی فعلی می بینیم که دشمنان انقلاب با مسدود کردن منافذ تجاری و اقتصادی کشور سعی در وارد نمودن ضربات اصلی به ملت عزیز ایران هستند. تحریم تمامی صنایع حیاتی و اصلی کشور از جمله نفت، فولاد و … نشان از تلاش قدرت های کذایی جهان به مواجهه با ملت ایران از طریق ابزارهای اقتصادی دارد.
ایشان در ادامه تصریح نمود: همانگونه که جبهه های نظامی کشور با اقتدار کامل و فرماندهی سرداران رشیدی چون شهید قاسم سلیمانی دشمن را به ستوه آورد، جبهه های اقتصادی را نیز نباید بدون فرمانده و راهبر گذاشت و لازمه ی این امر تقویت اتاق های بازرگانی به عنوان قرارگاه نبرد اقتصادی است.تمامی فعالان اقتصادی سربازان جبهه اقتصادی به شمار میروند و شکستن تحریم و پیروزی در این نبرد تنها به دست بخش خصوصی امکان پذیر خواهد بود.
وی ضمن اشاره به وجود اتاق بازرگانی در خرمشهر بعنوان یک امتیاز و شاخصه مهم عنوان نمود: نگاه به اتاق بازرگانی بعنوان رکن رکین نظام اقتصادی و اهرم محرک تجارت و صنعت، باید عمیق تر گردد . بخش خصوصی مورد اعتماد نظام است و باید با در دست داشتن پرچم جمهوری اسلامی از خاکریزهای مقاومت اقتصادی عبور نماید.زمان بهره از تمام ظرفیت ها برای گذر از شرایط تحریم فرا رسیده است و ایستادن موتور محرک فعالان اقتصادی در واقع خاموشی بخش مهم و عمده ای از اقتصاد کشور خواهد بود. از این رو دستگاه های اجرائی در خرمشهر تمام توان و نیروی خویش را برای همکاری ومساعدت بخش خصوصی در پیشبرد اهداف اقتصادی به کار خواهد بست.
حیدری اضافه کرد: پایداری قوانین و بخشنامه ها عامل مهمی در حرکت و پویائی فعالیت های اقتصادی است و تغییرات مداوم در آن سبب کندی و رخوت فعالیت های بخش خصوصی خواهد بود. در حد اختیارات خویش تمام تلاش خویش را انجام خواهیم داد تا حتی اگر نتوانیم مساعدت لازم در پویائی اقتصادی خرمشهر را به بخش خصوصی ارائه نمائیم، حداقل مانع تراشی نکرده و در مسیر حرکت آنها خللی ایجاد نکنیم.
این مقام مسئول با اشاره به توان و استعدادهای ذاتی شهرستان خرمشهر در امور بازرگانی، کشاورزی و صنعتی بیان نمود: خرمشهر از نظر ظرفیت های اقتصادی و زیر ساخت های لازم، موقعیتی کم نظیر در کشور دارد و باید از این فرصت به شکل بهینه استفاده نموده و تا حد ممکن ظرفیت ها را به کار بگیریم. در هیچ نقطه ای از کشور مسیر ریلی به نقطه صفر مرزی وجود ندارد و این امکان با اتصال به شبکه ریلی عراق امکان بی بدیلی در صادرات کالاهای ایرانی و همچنین ترانزیت کالاها به کشورهای غربی آسیا و حتی اروپا ایجاد خواهد نمود. وجود راه های ترانزیتی متنوع و گوناگون و همچنین امکان استفاده از بستر بی نظیر خرمشهر در امور اقتصادی توان تبدیل این نقطه از کشور به پیشینه درخشان خویش را در دل خویش جای داده است.
فرماندار خرمشهر در پایان بیان نمود: فرهنگ تجارت در این شهرستان از سال ها پیش جریان داشته و با پیشینه ی بی نظیر آن در ایران باید تلاش کافی در احیا و تقویت این فرهنگ را در دستور کار تمامی دستگاه های اجرائی بوجود آورد تا با همراهی با بخش خصوصی رونق اقتصادی را به این نقطه کشور بازگرداند.
به جای افزایش منافذ تجاری، روند تجارت در مرزهای فعلی را تسهیل کنیم
رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر نیز در این نشست ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید اسلام، حاج قاسم سلیمانی عنوان نمود: یاد و خاطره این سردار بزرگ اسلام همیشه در دلهای ملت ایران باقی خواهد ماند.
فیصلی در ادامه ضمن تشریح نحوه تشکیل، اداره و وظایف و خدمات اتاق های بازرگانی، بیان نمود: اتاق بازرگانی، حکم پارلمان بخش خصوصی را داشته و مطابق قانون جمهوری اسلامی جایگاه مشاور سه قوا را در اختیار دارد.
ایشان ادامه داد: بیان مسائل اقتصادی و ارائه راهکارها و پیشنهادات مقتضی درراستای رونق و رشد اقتصاد از وظایف اتاق های بازرگانی به شمار میرود که اتاق خرمشهر نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با تشکیل کمیسیون های مختلف ضمن واکاوی معضلات اقتصادی، با مطرح نمودن آنها با مدیران، مسئولان و کارناسان مربوطه در جهت رفع معضلات و بهبود فضای اقتصادی منطقه گام برمیدارد.
فیصلی بیان نمود: استان خوزستان تنها استان کشور است که از فرصت بهره بردن از سه اتاق بازرگانی استفاده می نماید و این مهم به جهت قدمت و پیشینه تجاری شهرستان های خرمشهر و آبادان تداوم فعالیت اتاق های این دو شهرستان را سبب شده است.
نماینده فعالان اقتصادی خرمشهر اضافه کرد: بیان مشکلات و مسائل تنها هدف ما در اتاق بازرگانی نیست و ارائه راهکار و پیشنهاد در جهت رفع معضلات موجود اولویت اتاق در عملکردهای اتی خواهد بود که امیدواریم با حضور فرماندار جدید خرمشهر تعامل بیشتری با اتاق به عنوان نماینده بخش خصوصی بوجود آید و همگی دستگاه ها با همراهی بخش خصوصی گام های مهمی در رفع معضلات اقتصادی منطقه بردارند.
وی تاکید کرد: خرمشهر به لحاظ مرزهای مشترک با چند کشور و وقوع در محدوده ی منطقه آزاد اروند، ظرفیت بالقوه ای و ایده آلی در تجارت داشته که متاسفانه با وقوع جنگ تحمیلی، عدم رعایت کامل قوانین و همچنین صدور بخشنامه های مختلف و مخل تجارت، شاهد کم رنگ تر شدن تجارت در این منطقه شده ایم.
رئیس اتاق خرمشهر افزود: به جای افزایش منافد و معابر تجاری، باید به فکر تسهیل روند تجارت در معابر پویا و فعال و با سابقه کشور باشیم. با زیرساخت های کم نظیر و ظرفیت توسعه فراوان در بندر خرمشهر و مرز بین المللی شلمچه، نباید شاهد رکود فعلی این دو جایگاه مهم اقتصادی کشور باشیم. چرا بندر خرمشهر به عنوان دومین بندر کانتینری و با وجود زیر ساخت و امکانات بی بدیل باید وضعیت تجاری فعلی را داشته باشد.
فیصلی بیان نمود: در امر تجارت شاهد مشکلات داخلی و خارجی هستیم . با کمک دستگاه دیپلماسی باید موانع تجارت با کشورهای همجوار به ویژه عراق را رفع نمود اما برای موانع داخلی باید همت مضاعفی را ایجاد کرد تا با بهره از نظرات کارشناسی بخش خصوصی تمامی موانع موجود و بخشنامه های مخل در امر تجارت را برچینیم.
ایشان در پایان ضمن تاکید بر لزوم تغییر نگاه امنیتی دستگاه های نظامی به بازرگانان افزود: علیرغم عدم رغبت و تمایل بخش خصوصی بر شکستن قوانین، اما انتظار فعالان اقتصادی انعطاف حداکثری قوانین و مقررات در راستای سرعت دهی امر توسعه تجاری در شرایط تحریم است.
سایر موارد مطرح شده از شوی اعضای هیئت نمایندگان اتاق خرمشهر:
سید مصطفی موسوی؛ نائب رئیس اول اتاق خرمشهر:
– با حضور روسا و نواب رئیس اتاق های مشترک بازرگانی در شاکله هیئت نمایندگان، جایگاه اتاق بازرگانی خرمشهر در دوره نهم از منطقه ای به جایگاهی ملی ارتقا یافته است.
– بحث اصلی تجارت در خرمشهر، گسترش تعاملات با فعالان اقتصادی عراق است . مشکلات عدیده ای در تجارت با عراق وجود دارد.
– به دلیل مرکزگرائی استان بصره، تا کنون علیرغم رایزنی های صورت گرفته با استانداری بصره امکان رفع معضلات تجاری بوجود نیامده است . مرکز ثقل توجهات در مرکز استان به سوی رونق مرز چزابه سوق پیدا کرده است که انتظار داریم رایزنی بیشتری برای رونق تجاری شلمچه صورت پذیرد.
– زیر ساخت های موجود در شلمچه توان تبدیل این مرز به نقطه استراتژیک بازرگانی کشور را دارد.
– موارد مهم مورد توافق در سفر اخیر رئیس جمهور به کشور عراق از پیشنهادات بخش خصوصی و اتاق بازرگانی بود، که این خود نشان از انجام مطالعات لازم و کار کارشناسی در این دستگاه بخش خصوصی است.
طاهر سلیمانی؛ خزانه دار اتاق خرمشهر:
– مشکلات کشاورزی زیادی برای فعالان این عرصه در منطقه وجود دارد که لزوم حمایت همه جانبه از سوی دستگاه ها را می طلبد.
– در بخش آبزی پروری و تولید آبزیان مشکلات مهمی وجود دارد که افزایش ۱۵۴ برابری قیمت املاک و اراضی توسط کمیته ارزش گذاری، اخذ عوارض آلایندگی به میزان یک درصد از فروش بدون هیچ توجیه لازم، عدم پرداخت یارانه تولید و عدم احداث سیفون برای پسابها از مهم ترین آنها است.
– پروژه های متعدد کشوری در تولید محصولات کشاورزی در منطقه وجود دارد که در سال رونق تولید با بی توجهی و عدم بوجود آوردن زیر ساخت مناسب دچار اختلال شده است.
عبود طیبی، منشی هیئت رئیسه اتاق خرمشهر:
– مشکلات زیر ساختی متعددی در شهرک های صنعتی وجود دارد . از عدم پوشش شبکه ارتباط جمعی و برق تا عدم بهبود برخی جاده ها و …
– از فرماندار خرمشهر به عنوان مدیر بخش اجرائی شهرستان جهت بازدید از مشکلات شهرک های صنعتی دعوت به عمل می آوریم.
کاظم بهران احمدی؛ عضو هیئت نمایندگان:
– عدم صدور مجوز ورود کالاهای ته لنجی و تخصیص سوخت یارانه ای برای شناورها از مشکلات تجاری و اقتصادی منطقه است.
– همه اذعان داریم که تحریم شرایط اقتصادی را دشنور نموده، اما بشخنامه های انی داخلی و قوانین غیر کارشناسی شرایط را از تحریم هم سخت تر کرده است
– تصویب یا نقض مقطعی و غیر کارشناسی بخشنامه ها فعالان اقتصادی را آزار داده است