همایش روز ملی صادرات و تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان خوزستان صبح امروز در سالن همایش سازمان صنعت معدن و تجارت خوزستان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر؛ این نشست با حضور رئیس سازمان توسعه تجارت کشور، نماینده ولی فقیه در استان خوزستان، استادار خوزستان، روسای اتاق های بازرگانی خرمشهر و اهواز و جمعی از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی استان برگزار گردید.

صدور بخشنامه ها و آیین نامه های خلق الساعه با تصمیمات عجولانه و غیر کارشناسی حرکت فعالیت های تجاری و صادرات کالاها به سوی رشد را مختل نموده است

رئیس اتاق خرمشهر در سخنانی ضمن خوشامدگویی به مدیران دولتی و فعالان اقتصادی، روز ملی صادرات را به زحمتکشان عرصه رقابت نابرابر تجارت جهانی، به ویژه صادرکنندگان استان خوزستان تبریک گفت.

هانی فیصلی بیان کرد: نام گذاری برگی از تقویم سالانه با نام روز ملی صادرات، اقدامی در خور تحسین جهت تقدیر و تجلیل از تلاش های فعالان اقتصادی در شرایط سخت و نامتعادل تجاری و در جنگ نا برابر اقتصادی به شمار میرود. اقدامی که نباید در برگزاری همایش خلاصه گردد و حمایت و همراهی مداوم مدیران و مسئولین عرصه اقتصاد از صادرکنندگان را به همراه خود به بار آورد.

وی افزود: در سالی که با درایت مقام معظم رهبری با عنوان حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده، تحقق اهداف این شعار محوری و اصولی را نمیتوان بدون صادرات کالاهای ملی و تولیدات صنعتگران داخلی متصور گردید.

رئیس اتاق خرمشهر خطاب به مدیران حاضر در همایش بیان کرد: حمایت از بازرگانان و صادرکنندگان کالاهای غیر نفتی را نباید منحصر به شعار و صحبت های شیوا و زیبا کرد. همواره فریاد رهایی اقتصاد، حمایت از بخش خصوصی و تقویت صادرات کالاهای غیر نفتی سر داده می شود در حالی که پای شتاب گرفتن فعالیت های اقتصادی بخش خصوصی را با زنجیرهای انحصار، سوء برنامه ریزی و تصمیمات خلق الساعه از کار انداخته ایم.

فیصلی ادامه داد: صدور بخشنامه ها و آیین نامه های خلق الساعه با تصمیمات عجولانه و غیر کارشناسی حرکت فعالیت های تجاری و صادرات کالاها به سوی رشد را مختل نموده است. چگونه دم از حمایت از صادرات کالاهای غیر نفتی میزنیم ولی در عمل قوانین مخل این عرصه مهم اقتصادی و ارزآوری را وضع مینماییم.

ایشان در تشریح صحبت های خویش اضافه کرد: در شرایط نوسان ارزی حاکم بر اقتصاد کشور، صادرات کالا موجه ترین امر در ایجاد رونق اقتصادی، ارزآوری و فروش کالای ایرانی به شمار میرود. رغبت فعالان اقتصادی به توسعه فعالیت های صادراتی در چنین شرایطی طبیعی است. اما ابلاغ آیین نامه های اظهار ارز صادراتی رغبت و میل بازرگانان به فعالیت های تجاری، رونق اقتصاد و تقویت بازارهای داخلی را در نطفه از بین برده است.
چگونه انتظار واریز ارز کالایی را داریم که در مرزهای با عراق به صورت ریالی معامله گردیده است.
چگونه انتظار صادرات کالاهای ملی را میکشیم در حالی که تعرفه گمرکی را بالاتر از قیمت معامله شده اظهار میکنیم.کدام عقل سلیمی در این شرایط راغب به توسعه صادرات خواهد بود.

رئیس اتاق خرمشهر در ادامه به نیابت از فعالان اقتصادی استان و به عنوان تریبون پارلمان بخش خصوصی خرمشهربه خواسته های فراوان و کارشناسی فعالان اقتصادی اشاره کرد و اعلام نمود:
استثنا قرار دادن فعالیت های صادراتی با دو کشور عراق و افغانستان از شرایط آیین نامه های اظهار ارز صادراتی- رایزنی دیپلماسی با مدیران هم تراز کشور عراق، بعنوان بزرگترین فرصت برای تداوم فعالیت های تجاری در دوران تحریم، جهت رفع انحصار و نگاه سودجویانه در مرزهای زمینی به ویژه شلمچه – اعطای امتیازات و تسهیلات ویژه به فعالیت های صادراتی و همچنین اختصاص واقعی و عملی مزایای تجاری مناطق آزاد در منطقه اروند – رایزنی جهت لایروبی اروند رود جهت ورود شناورهای با ظرفیت بالاتر – حمایت از صادرکنندگان در قبال معافیت مالیاتی واقعی در فعالیت های صادراتی – رفع آیین نامه های مخل در امر صادرات و تصویب و اجرایی مصوبات و آیین نامه های اقتصادی با مشاوره و نظر مستقیم فعالان بخش خصوصی را تنها بخشی از مطالبات به حق فعالان اقتصادی در پیشبرد اهداف صادرات کالاهای غیر نفتی در استان خوزستان است که انتظار داریم با درایت و تدبیر مدیران عزیز دولتی به تحقق برسد.

وی به فعالیت های صورت گرفته در بهبود فضای فعالیت های صادراتی اشاه کرد و گفت: اتاق بازرگانی خرمشهر همواره با برگزاری جلسات متعدد و پیاپی با موضوع بررسی و رفع معضلات صادراتی در حضور مدیران این عرصه سعی در بهبود شرایط فعالیت های صادراتی منطقه نموده که برگزاری ۲۲ نشست تخصصی در این حوزه در ۲۴ ماه اخیر خود گواهی بر این مدعاست. همراهی، حمایت و مشارکت بیشتر دستگاه های دخیل راهی برای نیل سریع تر به اهداف و برنامه هاست که امیدواریم در شرایط سخت اقتصادی موجود با سرعت افزون تر حاصل گردد.

ایشان در پایان نیز ضمن تقدیر از سازمان صنعت معدن و تجارت استان به جهت برگزاری این همایش و تقدیر از صادرکنندگان، مجددا روز ملی صادرات را تبریک گفت.

شرایط نامطلوب اقتصادی حاکم، ناشی از سوء مدیریت ها است
معاون امور استان های اتاق ایران نیز در این همایش با اشاره به فضای نامطلوب در بستر فعالیت های اقتصادی و تجاری، بوجود امودن این شرایط را ناشی از سوء مدیریت ها برشمرد.

سید جواد زمانی بیان نمود: بر مبنای اصول علم اقتصاد، سه شاخص در بهبود بستر اقتصادی و حصول رشد موثر است. وجود منابع طبیعی کافی- دارا بودن نبوغ، قدرت تفکر، علم و خلاقیت – توانائی فعالیت در زمینه ها و شاخه های مختلف اقتصادی سه شاخص مهم اقتصاد در علم امروز می باشند.

وی ادامه داد: عبور از دیوارهای تحریم با بهره بردن از این سه شاخص دور از دسترس نیست . هر کشور و سرزمینی که دارای این سا عامل مهم باشد نباید اهمیتی به حصار و محدودیت از خارج مرزها بدهد. در کشور ما نیز به وفور شاهد وجود این سه عامل و شاخص مهم و اساسی هستیم که حصول صادرات در ماه های اخیر گواهی بر این امر است . شاید فعالان اقتصادی هیچ کشوری نتوانند با این شرایط به فعالیت های صادراتی خود ادامه دهند.

زمانی در پایان افزود: بر مبنای علم اقتصاد، وجود سه شاخص اساسی این علم و فعالیت مناسب فعالان اقتصادی پایه ای برای قعالیت مثبت و رشد اقتصادی است، پس دلیل عدم حصول این شرایط در کشور ما چیست؟ چرا رشد اقتصادی حاصل نشده است؟ پاسخ این پرسش را نیز پژوهشگران اقتصادی داده اند. در این شرایط وضع قوانین غیر کارشناسی و سوء مدیریت دستگاه های حکومتی، تنها عامل مخل وضعیت اقتصادی می تواند به شمار آید.

در پایان این نشست با اهدای تندیس و لوح یادبود از ۱۵ صادرکننده نمونه استان خوزستان تقدیر به عمل آمد.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ