سومین نشست کمیته اقتصادی خرمشهر در سال ۱۴۰۳ به منظور بررسی توسعه سرمایه گذاری و تامین مالی فناوری های نوین در منطقه برگزار گردید.

رئیس اتاق خرمشهر در ابتدای این نشست ضمن ارائه پیشنهاد برگزاری همایش فرصت های سرمایه گذاری اروند به صورت سالانه عنوان کرد: خلأ برگزاری همایش جامعی از فرصت ها و ظرفیت های عظیم سرمایه گذاری شهرستان های خرمشهر و آبادان حساس می شود. این همایش می تواند با رویکردهایی چون جذب سه گروه سرمایه گذاران داخلی، خارجی و شهروندان بومی ساکن در خارج از کشور برگزار شود.

سید مصطفی موسوی تنوع شاخه های سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند را یکی از مهم ترین ویژگی های این منطقه برشمرد و گفت: حمل و نقل دریائی، گردشگری و زیرساخت های آن، استارت آپ ها و فناوری های نوین، تجارت به ویژه با کشورهای حوزه خلیج فارس، سلامت و سرگرمی های آبی، ترانزیت شمال جنوب و شرق به غرب، صنعت آبزی پروری و صنایع وابسته و صنایع پایین دستی فولاد و پتروشیمی را بخشی از مهم ترین گروه های مستعد سرمایه گذاری در اروند برشمرد.

دبیر کمیته اقتصادی خرمشهر ادامه داد: ارائه سقف تسهیلاتی کمتر به شهرستان های خرمشهر و آبادان نسبت به برخی دیگر از مناطق کشور همواره یکی از سؤال های اساسی سرمایه گذاران در این منطقه به شمار می رود. با توجه به ضرورت تسهیل روند سرمایه گذاری و اعطای امتیازات ویژه به این دو شهرستان در جهت جذب سرمایه گذار به دلیل شرایط آب وهوائی و محرومیت های ناشی از جنگ تحمیلی، انتظار می رود که مدیران موسسات مالی و بانک ها نگاه ویژه تری در اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران با مبالغ خارج از سقف معمول داشته باشند که متاسفانه این روند در اروند به شکل معکوس انجام می شود.

ایشان در بخشی دیگر از صحبت های خویش تاکید کرد: طولانی و فرسایشی شدن روند اخذ مجوزها در شهرستان های خرمشهر و آبادان، ضرورت حاکمیت منطقه آزاد اروند بر محدوده جغرفیائی تحت پوشش و مهم تر از همه حذف قانون مخل اخذ ارزش افزوده از مناطق آزاد که مزیت این مناطق در جذب سرمایه را از بین برده و سبب فرار سرمایه می شود، از دغدغه های بخش خصوصی فعال در منطقه ی اروند است.

مشاور جذب سرمایه گذار خارجی وزارت اقتصاد نیز در این نشست ضمن بیان ضرورت اجتناب از سرمایه گذاری دولتی در امور اقتصادی به منظور توسعه ی همه جانبه بیان کرد: فرهنگ حوزه اقتصادی کشور با چالش های متعددی مواجه است. بسیاری از جمعیت فعال کشور در دوران بلوغ فکری برای نبردهای تحصیلی و آزمون های سراسری دانشگاه هاتربیت و پرورش می یابند و این در حالی است که می توان با تغییر رویکرد، این نسل را برای فعالیت اقتصادی اماده و آینده سرمایه گذاری کشور در امور اقتصادی را تضمین کرد.

صبوری ضمن اشاره به ضرورت تشکیل دبیرخانه جذب سرمایه گذار در اروند و آمادگی ایشان بر حمایت از سرمایه گذاران اروند بیان کرد: شناسائی ظرفیت های سرمایه گذاری، معرفی فرصت های به غعالان اقتصادی، شناسائی سرمایه گذاران و ایجاد مزیت، انگیزه و کشش در جذب سرمایه ها، پیش نیازهای توسعه سرمایه گذاری اروند است که دبیرخانه اتاق سرمایه گذاری با فراهم شدن این زمینه ها آمادگی مساعدت در توسعه و حمایت از سرمایه گذاری در این منطقه را خواهد داشت. ایجاد ارتباط سرمایه گذاران با مقامات دولتی کشور نیز یکی دیگر از اقداماتی است که برای سرمایه گذاران اروند از طریق این دبیرخانه قابل فراهم شدن است.

رئیس هیئت مدیره استارت آپ آپ و بیمه البرز نیز ضمن تاکید بر بی نظیر بودن فرصت های سرمایه گذاری در اروند در قیاس با دیگر مناطق آزاد کشور، بیان کرد: از مهم ترین فرصت های سرمایه گذاری منطقه، ورود روزانه ۲۰ هزار مسافر و گردشگری خارجی به این منطقه است که با ارائه بسته های خدماتی، توسعه امنیت، اعطای کیف پول اعتباری گردشگری در کنار توسعه زیرساخت های لازم، می توان بر بهره بردن از این ظرفیت مهم کمک کرد.

ملیحی عنوان کرد: منطقه آزاد فرصتی بهینه است که باید به شکلی اصولی و با تلطیف قوانین و بروکراسی های اداری، به توسعه آن رسید. که در کشور این مهم چندان جدی گرفته نمی شود.

ایشان در پایان گفت: برگزاری همایش ها و نمایشگاه های فرصت های سرمایه گذاری بی شک اقدامی مهم در توسعه یک منطقه به شمار میرود نگاه غالب به این گونه رویدادها نباید جذب سرمایه گذار بدون تهیه بسته های لازم باشد، بلکه باید رویکردی در اجرای این رویدادها در چهاچوب معرفی فرصت های سرمایه گذاری قالب گردد تا نتیجه بخشی جذب سرمایه و ایجاد توسعه اقتصادی در مناطق محسوس گردد.

یادآور می شود در پایان این نشست بر برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد اروند در زمستان سال جاری تاکید شد.

آخرين مطالب این بخش

0 دیدگاه


    لطفا دیدگاهتان را بنویسید

    copyright2024 Khorramshahr Chamber Of Commerce, Industries, Mines and Agriculture

    کمک نیاز دارید? چت از طریق واتساپ